I en 15 minutter lang video publisert av islamistgruppen «Den islamske staten i Irak og Syria» (ISIL) på nettstedet LiveLeak søndag kveld, er skiensmannen (25) hovedpersonen.

I IRAK

Her kan man se ham krysse grensen mellom Syria og Irak, og fortelle om hvordan han og resten av opprørerne i ISIS nedkjempet irakiske styrker ved en lokal irakisk grensestasjon.

- Dette er ikke den eneste grensen vi skal krysse, vi begynner med denne, sier Safiyyah

-Det finnes ingen irakisk hær her lenger, de er feiginger og har stukket av, sier skiensmannen når han viser kameramannen rundt i grensestasjonen.

I bakgården på politistasjonen viser han stolt frem flere amerikanskbygde pansrede kjøretøy, såkalte «Hummere», som gruppen nå har tatt fra den irakiske hæren.

- DREPTE DE FLESTE

Ifølge skiensmannen var det harde kamper under angrepet på grensestasjonen og flere ble drept.

- Vi drepte de fleste som var her, noen stakk av og resten har vi tatt som krigsfanger, sier han og åpner døren til en fengselscelle hvor mellom 10 og 20 menn er stuet sammen og blir holdt som krigsfanger.

Skal man tro det som kommer frem i videoen er mennene irakiske soldater som har overgitt seg til ISIL. Mennene er tydelig preget av situasjonen og fremstår som redde.

- Se på disse idiotene, de tilber djevelen, sier Abu Safiyyah.

SPRENGER BYGGET

Mot slutten av videoen viser skiensmannen hvordan opprørerne, flere ikledd amerikanske uniformer, legger ut eksplosiver rundt politistasjonen og forbereder sprengning.

Fra trygg avstand bivåner skiensmannen at en kraftig eksplosjon jevner politistasjonen med jorda. Det kommer ikke frem i videoen om krigsfangene i cellen fortsatt var i bygget da det ble sprengt.

- Vi skal sprenge alle bygningene her, sier han før videoen blir avsluttet med et budskap til president i Obama i USA om å sende med nok bleier til soldtanene sine.

ETTERLYST INTERNASJONALT

Abu Safiyyah, som ble kjent da han i 2012 la ut en hatvideo mot det norske kongehuset og statsminister Jens Stoltenberg, er født i Norge og har Sør-Amerikansk bakgrunn. Han er etterlyst internasjonalt.

LES OGSÅ: Skal ha trent Syria-krigere

LES OGSÅ: Skiensmann kobles til al-Qaida

TA har tidligere skrevet at 25-åringen er blant nordmennene som har deltatt lengst i borgerkrigen i Syria.

ISIL, som kontroller store områder i Irak og Syria, erklærte søndag et eget muslimsk kalifat. Gruppen kontrollerer nå store områder i de to landene.

Jihadistforskeren Thomas Hegghammer har lest erklæringen og betegner den som ekstremt viktig.

- Denne erklæringen er ekstremt viktig. Den er noe av det mest signifikante som har skjedd i jihadistbevegelsen de siste årene, sa han til VG søndag.

Det er foreløpig ukjent hvilke områder ISIL mener er inkludert i den selverklærte staten.

KJENT MED VIDEOEN

Seniorrådgiver Siv Alsén i Politiets sikkerhetstjeneste sier mandag formiddag at de er kjent med videoen.

- Jeg kan si at vi er kjent med videoen, utover det er det lite vi vil kommentere rundt dette, sier hun.

Hun legger til at det ikke er usannsynlig at det er flere nordmenn som kjemper for ISIL i Irak.