Her lander den siste passasjer

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Klokken 20.28 fredag kveld. Flyet fra Trondheim lander. Tre minutter etter: Colin Padget går slukøret inn til bagasjebåndet som aller siste passasjer på Geiteryggen.

DEL

Og, symbolsk nok, kommer han alene. 24 år etter at han landet her for første gang, plukker han opp bagen sin og møter den friske lufta på utsiden.

- Jeg er skuffa. Det er forferdelig trist for Grenland. Distriktet hadde fortjent bedre, sier Padget.

LES OGSÅ: Har tapt nær 20 millioner

Under armen har han fått signert flybladet av flyvertinnen. Der står det 14.1.2011.

- Å se golfbanen, Mæla, Gulset og så lande i dag, det er trist. Jeg husker første gangen jeg gikk ut her. Det var 18. mai 1987.

Trønderen har jobbet her siden. I dag ble han historisk. Men det var med nød og neppe.

LØP OG LØP

Etter å ha vært på kundebesøk i Tromsø, fløy han med SAS til Trondheim for å komme videre til Skien. Klokka var 18.45. Flyet skulle gå 19.05.

- Jeg var egentlig for sent ute, og fortvilet forsøkte jeg å få med kofferten. Jeg foreslo å få sendt kofferten etter på søndag. Først da fikk jeg beskjed om nedleggelsen, sa Padget.

Etter først å ha fått beskjed om at flyet var fullt, innså han at tiden rant ut for ham. Så ble han stoppet i sikkerhetskontrollen.

- Jeg måtte av meg støvler, bli sjekket og undersøkt. Flyet skulle gå fra utgang 40, som er lengst unna på Værnes. Det er en lang sprint. Da jeg kom fram hadde jeg 180 i puls, og det var fem minutter igjen.

I åndenød hastet han inn på flyet og så han var alene.

- Det hele var egentlig surrealistisk. Det var som å være i en film, smiler Padget.

Så lettet flyet. 19.05. Drøye timen etter var kapittelet over.

Hva synes du om at Vildanen er konkurs? Diskutér her.

Artikkeltags