Her er Lippestads nye kontor

Borgengården ligger midt i Skien sentrum. Lippestad åpner dørene her 3. desember.

Borgengården ligger midt i Skien sentrum. Lippestad åpner dørene her 3. desember. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Advokatfirmaet Lippestad har i dag kjøpt Borgengården i Skien sentrum. Firmaets nye avdeling åpner dørene allerede 3. desember.

DEL

Det var daglig leder i Lippestad AS, Vibeke Hein Bæra, som røpet nyheten på nettsamfunnet Twitter i dag. Hun og Geir Lippestad er mest kjent som forsvarerne til Anders Behring Breivik. De startet letingen etter lokaler i Grenland i februar.

- Dette er ekstra moro fordi vi lenge har lett etter det rette objektet å etablere oss i her i Skien. Det bobler i magen med tanken på at vi skal etablere oss i Borgengården. Vi ønsker å gjøre stedet til en opplevelse for de som besøker oss, klienter og andre, og for oss som skal jobbe der, sier Vibeke Hein Bæra til TA.no.

VIL SKILLE SEG UT

Hun mener Borgengården er en kulturperle som bærer en lang historie.

- Bygget er en kulturskatt som vi vil gjøre trygt og levende igjen når vi flytter vår virksomhet inn. Vi liker jo å tro at advokatfirmaet vårt er bærere av kultur, og ganske verdidrevet, sier hun.

At det er et gammelt bygg fra 1896 mener Hein Bæra vil gi den nye avdelingen noe ekstra.

- Det er en ekstra dimensjon kontra det å flytte inn i et moderne bygg, som det nok er typisk for advokatfirmaer i dag å gjøre, syns hun, og legger til:

- Det er så vakkert restaurert av riskantikvar i samarbeid med eierne, som vi har kjøpt det av dag.

- Hvor mye ga dere for stedet?

- Det var et løft å kjøpe det, og mye penger for oss. Vi fikk det under prisantydning, men vi var ute med noen millioner for det, sier en sjeldent tilbakeholden Hein Bæra.

KONTORFELLESKAP

Lippestad AS planlegger nå å utvikle avdelingen i den nye eiendommen.

- Vi skal få inn andre leietakere med annen kompetanse, som kan være synergier til det vi holder på med. Målet er å få et levende bygg med høy aktivitet rettet mot de bransjene vi jobber med, næringsliv og enkeltindivider.

- Hvem skal jobbe i den nye avdelingen i Skien?

- Både jeg og Geir Lippestad skal det, og flere av de syv ansatte i firmaet. I tillegg planlegger vi å ansette flere medarbeidere.

Hein Bæra er daglig leder i firmaet som har lokale i Oslo. Hun er oppvokst i Porsgrunn og bor i Skien. På spørsmål om noen nå vil ta over hennes oppgaver i Oslo, svarer hun:

- Ikke umiddelbart. Min jobb nå er å utvikle avdelingen i Skien, sier hun, og gjentar at de skal ansette flere medarbeidere og finne leietakere som de kan samarbeide med.

- Hvorfor akkurat Grenland? Er det på bakgrunn av din tilknytning til stedet?

- Det er jo en side ved det. Jeg er svært glad i Grenland og har alltid hatt lyst til å etablere et kontor her. Dessuten har vi etter hvert fått en ganske stor andel saker her i grenlandsområdet, og til nå har jeg blant annet vært nødt til å ha møter med klienter på bibliotek og lignende steder, ler den blide advokaten.

Artikkeltags