Her er Ingunn tilbake i huset hun ble kastet ut av

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: En video som ble publisert på Youtube tirsdag ettermiddag viser Ingunn Sigurdsdatter og hennes venner tilbake på adressen i Skippergaten 13 i Skien. Den samme adressen som Sigurdsdatter dagen før var blitt kastet ut fra. I videoen "dømmes" hun til å flytte tilbake.

DEL

Mandag ble Sigurdsdatter kastet ut av hjemmet sitt grunnet manglende betalig av kommunale avgifter, da hun ikke anser seg som en del av den norske stat. Hun ble arrestert da hun motsatte seg utkastelse, men ble etter det TA kjenner til sluppet fri senere på ettermiddagen samme dag.

Les saken: Her kastes Ingunn ut av sitt eget hjem

Les saken: Her synger de gospel utenfor politihuset

HOLDER DOMSTOL

Tirsdag ettermiddag ble en video som viser Sigurdsdatter og flere av hennes støttespille publisert på nettet. Trolig er videoen spilt inn etter utkastelsen, men det er ikke blitt bekreftet.

Videoen viser Sigurdsdatter idet hun ble ført inn i huset der en "folkedomstol" venter. «Dommeren» sier at Sigurdsdatter er tiltalt for ufrivillig å ha forlatt sitt hjem, og dømmes til å bo på Niceland ( Sigurdsdatters navn på adressen) så lenge hun måtte ønske.

- Er juryen enig i dette, spør dommeren, til et rungende ja fra salen. Sigurdsdatter erklærer så Niceland for åpnet igjen.

- STRAFFBAR HANDLING

Trolig er denne videoen spilt inn kvelden/natt til tirsdag. Tirsdag formiddag var politiet på stedet etter tips om at uvedkommende hadde oppholdt seg på adressen i løpet av natten.

Politiadvokat Tine Henriksen sier til TA at handlingen på et generelt grunnlag er straffbar. utover det ønsker till Henriksen å kommentere saken ytterligere.

- Eventuelle konsekvenser for henne (Sigurdsdatter) ønker jeg ikke å si noe mer om, sier Henriksen til TA.

Les saken: Ble kastet ut av huset - nå har noen brutt seg inn

TAs journalist var sent mandag kveld på stedet, og kan bekrefte at det befant seg personer på adressen ved 22.30-tiden.

TA forsøkte gjentatte ganger å få kontakt med Sigurdsdatter i løpet av tirsdagen, men uten hell. På sin facebook-profil opplyser hun at hun ikke lenger har telefon.

Artikkeltags