Da restaurantene satte ned prisene, mysset det av folk

TIL BORDS: Disse venter på at Ibsen-tilbudet hos Strøm mat & bar ved Hjellevannet i Skien sentrum skal serveres: Kjetil Ask, Erna Ask, Marit Pihl, Tone Pihl, Lotte Pihl Ask og Gunnar Pihl.

TIL BORDS: Disse venter på at Ibsen-tilbudet hos Strøm mat & bar ved Hjellevannet i Skien sentrum skal serveres: Kjetil Ask, Erna Ask, Marit Pihl, Tone Pihl, Lotte Pihl Ask og Gunnar Pihl. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Henrik Ibsens bursdag har blitt feiret tre dager til ende. Et av tilbudene var å markere dikterens 187-årsdag med spesielle menyer på byens spisesteder. – En suksess, konkluderte Jørn Hegna i Servicebyen Skien.

DEL

Allerede fredag kveld uttalte han seg. TAs utsendte tok en tur ut på lørdag og inntrykket var at dette tilbudet hadde slått an.

– Det er vel andre gang vi benytter oss av å spise for 100 kroner som en del av dette arrangementet. Vi er gledelig overrasket over maten, konkluderte Karin Kristiansen og Aksel Kristiansen, begge fra Skien.

GÅR RASKERE

De var gjester på Mamis i Skien sentrum, beskrevet som en familiedrevet kafé, og ble servert en «Ibsenmeny» som blant annet innebar kyllinglår og ratatouille.

– Ibsenmeny er en flott idé som kanskje burde kjøres en gang i blant, det er jo enklere å lokke folk ut da, skulle jeg tro, sa Karin Kristiansen.

– En annen ting, det er liten tvil om at vi fikk servert maten raskere enn det vi vanligvis gjør på et spisested, supplerte Aksel Kristiansen.

ANSES SOM SPENNENDE

En av Mamis eiere, Bente Saurbrey, var meget godt fornøyd med begivenheten:

– Vi må vel ha solgt 300 av denne spesialmenyen, men vi startet opp allerede mandag.

– Hva er publikums reaksjoner?

– Det er ingen tvil om at de setter pris på tilbudet. Og det er folk i alle aldre som benytter det.

– Er det prisen som lokker?

– Jeg tror ikke det er hovedsaken, det er nok at folk synes det er et litt spennende opplegg.

POSITIVT FOR BYEN

Også på Strøm mat & bar nede ved Hjellevannet var det folksomt lørdag. På dette stedet var det stekt sei med løkpuré, syltede gulrøtter og kaperssmør som skulle lokke kundene i forbindelse med Ibsens bursdag.

– Dette er veldig bra, og det er positivt for byen at slike ting skjer, mente Tone Pihl. Hun var ute sammen med flere familiemedlemmer for å feire en bursdag.

– Det er god mat som serveres på Strøm mat & bar, men vi har veldig sans for at de kjører en «teaser» for oss, sa Kjetil Ask som satt ved samme bord som Tone Pihl.

– Hva slags forhold har dere forresten til Henrik Ibsen?

– Det er kanskje ikke så nært, men vi går da ganske ofte forbi stedet han angivelig bodde på Snipetorp, svarte Marit Pihl.

BEDRE I ÅR

– Responsen i år har vært bedre enn i fjor, så jeg må vel si meg fornøyd med etterspørselen, uttalte restaurantsjefen ved Strøm mat & bar, Kenneth Vågan.

Han var travel da TA gjestet stedet, men det skyltes ikke bare  tilbudet knyttet til dikteren, folk bestilte en rekke av de andre rettene også.

Artikkeltags