De to neste ukene kan disse dukke opp over fylket

To Bell 412 SP helikoptere flyr lavt over Rena leir i forvbindelse med en demo fra Forsvarets spesialkommando

To Bell 412 SP helikoptere flyr lavt over Rena leir i forvbindelse med en demo fra Forsvarets spesialkommando Foto:

I forbindelse med en militærøvelse på Østlandet, vil det kunne oppleves øvingsaktivitet også innenfor grensene til Telemark.

DEL

Det opplyser Luftforsvaret i en pressemelding.

Det er i uke 36 og 37 at forsvaret vil drive øving med militære helikopter i Vestfold, Østfold, Akershus og Oslo. Øvelsen foregår i tidsrommet mandag 2. september til fredag 6. september.

Major Stian Roen i Luftforsvaret sier til TA at Telemark ikke er en del av øvingsområdet, men at det allikevel kan bli noe militær aktivitet i fylket, spesielt rundt Geiteryggen i Skien.

Flygningen vil forekomme på kvelds- og nattestid. Øvelsen er en del av et årlig treningsprogram. Publikum i berørte områder vil måtte påregne økt helikopterstøy kveld og natt i perioden øvelsen varer.

Samtidig vil det være øvingsaktivitet med Bell 412 og kampflyet F-16 i området Horten i Vestfold, fra onsdag 5. september til og med torsdag 12. september, der flares vil brukes.

Flares er en varmekilde som skytes ut fra fly og helikoptre for å unngå at varmesøkende missiler treffer målet.

Flares er godt synlig når de skytes ut, så det kan generere noe oppmerksomhet. Aktiviteten vil foregå i tidsrommet rundt cirka klokka 09-16 i perioden, men ikke i helgen.

Artikkeltags