Under helgas årlige junistevne i regi av Akkerhaugen Bueskytterklubb var Sundsvalen en av snaue 120 deltagere, og han gjorde seg sterkt bemerket på hjemmebane.

- Det er morsomt å konkurrere på hjemmebane, selv om jeg ikke tenker så mye på det. Jeg var uansett litt nervøs før skytingen, sier Kristian Sundsvalen til TA.

Både lørdag og søndag viste han lovende takter. Lørdag vant han likegodt 70m-runden i recurve klasse 2 med poengsummen 601, som var hele syv poeng foran neste mann.

- Etter første omgang (291 poeng) var jeg misfornøyd, men andre omgang gikk veldig bra (310 p.). Jeg kan bedre enn 601 poeng totalt, men er uansett godt fornøyd, sier den sympatiske unggutten.

Søndag fulgte han opp og ble nummer to i F.I.T.A stjernestevne. Poengsummen ble 1218, åtte poeng bak vinneren.

- Vi lå jevnt hele veien, men han tok meg på de seks siste pilene. Teknisk sett gikk det litt tungt søndag, forklarer Sundsvalen etter 2. plassen.

TILFELDIG

Etter å ha vokst opp på Akkerhaugen der bueskyting har vært sentralt i mange år, hadde han knapt hørt om idretten inntil for et drøyt år siden.

- Jeg var på ferie i USA og kjøpte ei bue der. Jeg har også en onkel som er med i klubben. Jeg ble med en gang og så var det gjort, forklarer 17-åringen entusiastisk. Nå er han helt hekta på idretten:

- Bueskyting er svært viktig for meg og utrolig artig å holde på med, sier Kristian Sundsvalen, som trener hardt for å bli bedre – helst blant de aller beste.

- Jeg trener 10-15 timer i uka og ønsker å bli så god som mulig. Så får vi se hvor langt det rekker. Målet er å få prøve seg internasjonalt. Først må jeg uansett være fast i norgestoppen.

Til tross for at han bare har drevet med bueskyting ett års tid, blir naturtalentet spådd en lys fremtid. I vinter ble han nummer fem under innendørs-NM i juniorklassen.

- Jeg kan hevde meg blant de beste og vil være i toppen, sier han ambisiøst.

TRADISJONSRIKT

Helgas tradisjonsrike stevne på Akkerhaugen er landets mest prestisjefylte og populære stevne, ser man bort fra NM. Nærmere 120 bueskyttere fra hele Sør-Norge deltok på Akkerhaugen BSKs flotte anlegg. Opp gjennom årene er det satt en rekke norges- og nordiske rekorder der.

- Stevnet har gått veldig bra, sier formann Jarle Flathus, som i anledning klubbens 50-års jubileum står som arrangør av NM i midten av august.

STERKE RESULTATER

I tillegg til Kristian Sundsvalen, var det flere telemarkinger som skjøt godt på Akkerhaugen.

Birgitte Brueland, Porsgrunn Bueskyttere ble nummer fire i recurve (R) 2. I R3 vant Arve Simonsen fra Akkerhaugen med 587 poeng.

I compound ble Trond Åsgrav nummer tre i klasse 1 etter 653 poeng, mens lagkamerat Tom-Erik Thomassen ble nummer seks. Knut Pedersen fra Porsgunn ble nummer fire i klasse 2. Aage Rossing fra Akkerhaugen vant klasse 3.

Under F.I.T.A. stjernestevne søndag ble Arve Simonsen, Akkerhaugen nummer to i recurve klasse 3, mens klubbkamerat Åsmund Sundsvalen tok 3. plassen i klasse 2 compound.

Tom-Erik Thomassen ble nummer fem i klasse 1.