Medlemmene i denne gruppen blir stadig synligere i bybildet i Grenland, og de er ikke redde for å vise hvor lojaliteten ligger gjennom uniformering, merker og emblemer.

LES OGSÅ: Vil nekte 1 prosent-klubbar adgang
LES OGSÅ: HA-medlem tatt med narkotika

Ryggemblemene til medlemmene lyder "Crew 81 Skien", hvor tallet 81 viser til den åttende og første bokstaven i alfabetet - HA.

- HAR BLITT TYDELIGERE

Politiet i Grenland bekrefter overfor TA.no at de er kjent med etableringen, men ønsker å være tilbakeholdne med informasjon omkring støttespillerne i "Crew 81 Skien".

- Vi har kjent til dem en stund, men det er den siste tiden de har blitt mer tydelige gjennom uniformeringen på hvilken klubb de støtter, sier Skule Worpvik, som leder avsnittet for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon.

TA kjenner til at støttespillerne teller mellom fem og ti personer, og at de tar arbeidsoppgaver som de blir tildelt av moderklubben Hells Angels Skien som har sitt klubbhus i Langangen. Fra tidligere er det kjent at medlemmer av slike støtteforeninger hjelper moderklubben ved dugnader, arrangementer og fester.

Fra før finnes det slike "Street Crews" i Oslo og Stavanger. Politiet i Tromsø har i en lengre periode jobbet med å forhindre at ungdom rekrutteres inn i slike miljøer i byen.

- REKRUTTERT TIL KRIMINALITET

Støttespillerne i Skien består av menn fra Telemark, Vestfold og Agderfylkene, og ingen av dem betegnes av politiet som spesielt interesserte i motorsykler.

KRIPOS har tidligere uttalt at personer i støttegruppene er rekruttert inn for å begå kriminalitet, og at de underlagt de fullverdige moderklubbene.

- Det betyr at de i stor grad må følge de handlinger de blir bedt om å gjøre av de fullverdige avdelingene, uttalte KRIPOS-etterforsker Eivind Borge til NRK da en liknende støttegruppe ble opprettet i Oslo i 2012.