Gå til sidens hovedinnhold

Hun har tjent 100 000 på å rydde i klesskapet

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Helene Brorsen har solgt brukte klær for nær 100 000 kroner på Brevik torg og garasjesalg.

Det hører med til historien at det er totalt over de ni årene hun har vært med. Samtidig er det et bevis på at opprydningen hun gjør i klesskapet hvert år settes pris på av mange.

– Det var et år jeg ikke var med fordi jeg var offshore. Da kom folk inn i gangen hos mamma og de, siden det ikke var noe i gården, ler Helene.

11. gang

For det er i Kirkeveien folk er vant til å finne utsalget hennes. Nå er imidlertid barndomshjemmet solgt og Helene har fått ny plass i Brevik bymuseum.

– Det blir fint her og. Så nå håper jeg bare folk finner fram hit, sier hun. Det er onsdag kveld og søppelsekker fylt av klær, sko og accesoarer losses ut av bilen.

– Hva er ditt råd til de som synes det er vanskelig å rydde i klesskapet?

– Ta ut alt i skapet og prøv å se på klærne og skoa på en objektiv måte. Det har jeg lært meg. Legg følelser for ting og klær til side, selv om det kan være vanskelig, sier hun.

– Og ikke minst: Brukes ikke klærne, ut med de. Jeg har den samme filosofien når jeg rydder hjemme ellers også. Jeg tar ut alt, ser på det med nye øyne og selger eller gir bort tingene jeg ikke bruker. Det er en fantastisk følelse.

Tone Bente Bergene Holm og Aud Darrud fra historielaget har hendene fulle med forberedelser før storinnrykket lørdag morgen. En rekke plakater skal blant annet ut for å forhindre at folk parkerer biler der det skal fylles opp med stands.

Det er 11. året det populære arrangementet går av stabelen. Det har vært en kjempesuksess allerede fra starten av. For Brevik historielag er det først og fremst ønske om å skape liv i byen at de holder tradisjonen i hevd. Hele 14 garasjeutsalg er med på årets utgave, i tillegg til 100 torgplasser.

- Nok kontanter!

– Det er veldig moro. Vi holder fortsatt profilen med både torg og garasjesalg. Og de ligger i klynger denne gang, så de er enkle å finne fram til, sier Bergene Holm.

Nytt av året er at minibanken er borte. Historielaget kan derfor ikke gjenta det nok ganger.

– Husk å ta med nok kontanter! At vi ikke har minibank i byen er drepen for et arrangement som dette, så vi håper virkelig at folk får med seg oppfordringen, sier Bergene Holm.