Gå til sidens hovedinnhold

Hein Bæra blir forsvarer for Breivik

Artikkelen er over 9 år gammel

SKIEN: Vibeke Hein Bæra fra Porsgrunn er oppnevnt som hovedforsvarer for terrorsiktede Anders Behring Breivik sammen med Geir Lippestad.

Oppnevnelsen ble gjort av retten onsdag, og Hein Bæra går inn som full hovedforsvarer sammen med Geir Lippestad.

- Å få ta del i dette, er ærefullt, og det er en stor tillitserklæring å bli spurt. Jeg håper jeg med min bakgrunn med strafferett i politiet, vil bidra godt i det teamet som vi vil utgjøre, sier Vibeke Hein Bæra til TA.

JOBBET MED LIPPESTAD

Hein Bæra har tidligere jobbet med Geir Lippestad i hans advokatfirma fra 1992 til 1999, før hun begynte i Telemark politidistrikt. Der opparbeidet hun seg strafferettslig erfaring, og fungerte også i perioder som konstituert politimester.

De to siste årene har Hein Bæra vært regiondirektør i Arbeidstilsynet i Sør-Norge.

10. oktober går hun inn i fast stilling i Lippestads advokatfirma, og skal forberede seg til Norgeshistoriens største rettssak.

- Jeg kjenner Lippestad, vi har felles verdier og er enige om forsvarerrollen. At jeg skal utføre oppdraget med han, gjorde det lett å takke ja til det, sier Hein Bæra.

STOR BELASTNING

- Var det vanskelig å takke ja til dette oppdraget?

- Ja, jeg har tenkt og vurdert nøye, og snakket med familien, jeg har mann og to barn som jeg må ta hensyn til. I tillegg var det jobben i Arbeidstilsynet og der har jeg mye ugjort. Samtidig var det tidlig klart at dette hadde jeg lyst til, sier Hein Bæra, og mener det er viktig for alle å sikre en verdig og riktig rettergang.

- Det er ikke tvil om at dette er en stor belastning for hele nasjonen. Alle er berørt. Da er det desto viktigere at rettssaken gjennomføres med verdighet. Det er alle tjent med, ofrene, siktede, samfunnet, sier hun.

Les også: - Ikke flytt Breivik til Skien

Les mer i morgendagens utgave av Telemarksavisa.