Gå til sidens hovedinnhold

Denne sauen ble alt annet enn julemiddag på julaften

Artikkelen er over 5 år gammel

HAUKELI: Etter et halvt år ble den bortkomne sauen vartet opp av de tre vise menn.

På selveste julaften fikk ansatte ved Haukeliseter fjellstue nyss i at en sau hadde forvillet seg bort på fjellet. Drøye fire kilometer unna fjellstuen vandret sauen alene, etter et halvt år på rømmen.

Resepsjonisten ved Haukeliseter, Håkon Aarthun, syntes automatisk synd på dyret, og fikk anskaffet tre personer som kunne redde sauen.

- Vi måtte gå et godt stykke før vi fant den igjen, forteller Aarthun til TA. Men etter mye om og men fikk de tak i den tøffe sauen. Med snøscooter, ski og pulk fikk de omsider tak i sauen, som ble innlosjert i fjellstuens garasje.

- Det har vært veldig værhardt her oppe, så det er utrolig at den har klart seg. Den var i god form, fortsetter Aarthun.

Facebook

Haukeliseter fjellstue delte den morsomme historien på Facebook, i ren julefortelling-stil.

«Et lite julemirakel og en stor takk til personalet og gjester som hjalp til å redde en litt sliten sau», står det i innlegget som har fått flere tusen likes,

og over hundre delinger.

- Ikke julemiddag

Etter den noe omfattende redningsaksjonen virket sauen meget fornøyd med å bli hentet i pulk, skal vi tro Aarthun.

- Det var ikke mange som trodde de skulle få så ferskt pinnekjøtt, spøker han, om gjestenes reaksjon da den bortkomne sauen fikk søke ly ved fjellstuen.

Etter å ha ringt rundt til flere sauebønder, kom de omsider til den rettmessige eier.

- Han var veldig glad, og overrasket over at den fortsatt var i live, forteller Aarthun til TA. Dagen etter den store dagen, kom bonden fra gården i Rogaland og hentet sauen.

- Det ble en god julekveld på sauen og eieren var veldig glad for å få tilbake sauen sin, avslutter han.