Turfølge utløste nødsignal

Artikkelen er over 2 år gammel

HARDANGERVIDDA: Store styrker ble sendt til vidda da et nødsignal ble utløst, søndag.

DEL

Det var like etter klokken 15, søndag ettermiddag, at telemarkspolitiet mottok melding om at et nødsignal var blitt utløst på Hardangervidda, nærmere bestemt ved Kosadalsnuten, som ligger på Buserud-siden, like ved fylkesgrensa til Telemark.

Turfølge

En snau halvtime etter at Hovedredningssentralen mottok nødsignalet var luftambulansen kommet fram til stedet, og fikk kontakt med turfølget.

– En av deltakerne hadde sender som hadde blitt utløst uten at dette ble merket. Alt er ok, meldte operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i telemarkspolitiet på Twitter, søndag ettermiddag.

Unngå feilutløsning

Politiet minner om at man må oppbevarer slike sendere på en slik måte at de ikke kan utløses, uten at dette merkes, fordi det kan gi store konsekvenser.

– Disse kan oppbevares i en boks eller liknende slik at vi slipper flere feilutløsninger, som igjen betyr at vi må aksjonere før vi har avklart hendelsen, påpeker Larsen.

Omfattende aksjon

Det var en stor aksjon som ble igangsatt da nødsignalet ble utløst, søndag. Hovedredningssentralen sendte store styrker til Hardangervidda.

– Vi har sendt innover snøscooterpatruljer til området, samt at luftambulanse er sendt mot stedet, kunne operasjonslederen fortelle kort tid etter nødmeldingen og la til at brannvesenets og politiets egne redningsmannskap også ble sendt mot stedet.

Kosadalsnuten ligger om lag 10 kilometer i luftlinje, nordvest, for Mårbu. Mannskap fra Telemark var nærmere stedet, og ble derfor sendt til å bistå, framfor mannskap fra Buskerud.

– Vi vet ikke mer og er på vei innover, sa Larsen før hele situasjonen ble avklart.

Artikkeltags