Halloween-hekser bør ha med paraply

Oslo  20141031.
Kåre Mortensen på Nordberg i Oslo elsker halloween. I tillegg til å gjøre om hagen sin til en skummel kirkegård har han laget en skummel tunnel til skrekkblandet fryd for både barn og voksne. Agnes (3 år) og Bo (5 år) kom seg gjennom tunnellen, men ville ikke gå flere ganger - da var det bedre å få litt knask.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 20141031. Kåre Mortensen på Nordberg i Oslo elsker halloween. I tillegg til å gjøre om hagen sin til en skummel kirkegård har han laget en skummel tunnel til skrekkblandet fryd for både barn og voksne. Agnes (3 år) og Bo (5 år) kom seg gjennom tunnellen, men ville ikke gå flere ganger - da var det bedre å få litt knask. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

TELEMARK: Meteorologen kan dessverre ikke love opphold for alle de tusener av små monstre som skal ut for å sanke godteri lørdag kveld.

DEL

Litt utpå lørdagen blir det mye nedbør over store deler av landet, dessverre. Men Telemark skal vise seg å være ett av de bedre stedene på bedrive knask og knep.

– Det blir mest opphold på Østlandet og i Telemark. Ellers blir det ganske vått flere steder, spesielt mot kvelden i Nordland, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt.

I tekstvarselet oppsummerer meteorologene telemarksværet slik: Sørøstlig bris, av og til liten kuling på kysten vest for Lindesnes. Om kvelden sørvestlig bris. Litt regn i vestlige strøk natt til lørdag, ellers stort sett oppholdsvær.

Lavtrykk nærmer seg

Langtidsmeteorologen kan fortelle at et lavtrykk vil nærme seg Vestlandet fredag.

– Da kommer det noe nedbør utpå kvelden. Lavtrykket går videre nordover og sørger for nedbør i Nord-Norge utpå lørdagen. Nedbøren tar av lørdag kveld og vil fortsette utover søndag og også mandag, sier hun.

Nordpå blir det også mye vind de nærmeste dagene, og den kan komme opp i liten storm på utsatte steder langs kysten.

– Kraftig nedbør er vanlig på denne årstiden, men det er mildvær, så det kommer ned som regn. Snø blir det ikke, men kommer du høyt nok opp kan det kanskje sludde, legger Moxnes til.

Fortsetter neste uke

Samme værtype – mildt, men vind og til dels mye nedbør – fortsetter ut i neste uke.

– Det blir fortsatt sørvestlig vind og en mild værtype. Nedbøren faller hovedsakelig på Vestlandet og nordover. Øst-Finnmark, som ligger mer i le, får ikke så mye regn, og det gjelder også østafjells.

Ifølge meteorologen er det også en stund til vinterværet setter inn. Alt tyder på at kulda fortsatt lar vente på seg og at mildværet foreløpig vil vedvare. 

Artikkeltags