Hagesesongen er i gang - har solgt 1401 sekker de siste dagene

VIL HA VARME: Daglig leder Marius Ward hos Plantasjen i Skien ønsker seg varmere vær. De ivrigste kundene har allerede handlet inn jord og bark.

VIL HA VARME: Daglig leder Marius Ward hos Plantasjen i Skien ønsker seg varmere vær. De ivrigste kundene har allerede handlet inn jord og bark. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Sol og varme på søndag førte til en aldri så liten folkevandring til hagesenterne. Et hagesenter alene solgte en semitrailer med bark og jord.

DEL

Plantasjen i Skien solgte 1401 sekker med jord og bark. Det tilsvarer en hel semitrailer. Det rullet også ut 85 rakesett bestående av trillebår og rake.

- Det var tallene våre fra forrige uke. Det var en dårlig start på uken, så mesteparten gikk mot slutten og spesielt godt var salget søndag, sier daglig leder Marius Ward hos hagesenteret Plantasjen på Myren i Skien.

De som lever av å selge blomster, busker og trær til norske hager har foreløpig hatt en stille sesong. Det hjelper lite med sol så lenge temperaturen ikke viser det snev av sommer.

- De er innom og ser og planlegger, men de fleste venter med å handle til varmen kommer, sier Ward. Hver dag sjekker han både yr og storm for å finne ut hvor mye blomster han skal bestille.

- Det må vi vite 3-4 dager frem i tid. Han forteller at været slå direkte ut på omsetningen og blir det for fint vær reiser folk på tur i stedet for å jobbe i hagen.

Så langt er årets bestselger såkalte plantekasser. Dette er trekasser som gjør at man kan plante blomster og grønnsaker på et lite avgrenset område. Her kan man montere en sneglesikker metallkant og kassene egner seg til planting på for eksempel en veranda.

Artikkeltags