Organisasjonens leder Haakon Forwald ville ikke fortelle hvor Motstandsbevegelsens medlemmer var samlet da TA avslørte treningssamlingen forrige uke.

– Vi kommenterer aldri hvor mange vi er eller hvor vi har arrangementene våre, men jeg kan fortelle at det var bra oppmøte, sa Forwald til TA torsdag.

Les også: Her trener nynazistene i Telemark

Tirsdag skriver Vest-Telemark Blad at nynazistene var samlet på Vefald Brekke Grendehus i Seljord.

– En person leide huset

Leder i grendelaget på Vefall, Lene Braaten, ønsket ikke å kommentere saken overfor TA tirsdag, men varsler at grendelaget vil komme med en uttalelse tirsdag kveld.

Braaten sier derimot til VTB at saken var tema på et styremøte i Grendelaget mandag kveld.

– Det ver ein person som leigde huset, eg vil vente med seie mer til styret har snakka saman i kveld, sa hun til VTB.

Politiet skal ha vært informert på forhånd om at den nynazistiske bevegelsen hadde planer om å leie grendehuset. Etter det TA deltok mellom 20 og 40 personer på Motstandsbevegelsens kamdager. På samlingen deltok hovedsakelig nordmenn, men også en delegasjon fra Sverige.

Under samlingen gjennomførte Motstandsbevegelsen politiske foredrag, taler og det som omtales som selvforsvarstrening.

– I dagens samfunn er det vettig å kunne forsvare seg, utover det så er de personene som var til stede på helgens arrangement i Telemark våre aktivister i vår organisasjon og våre meningsmotstandere har en generell lav terskel for voldsbruk. Da er det også lurt å kunne forsvare seg, sa Forwald torsdag.

Døde etter demonstrasjon

Fredag døde en 28 år gammel mann etter en demonstrasjon som gruppa holdt i Finland. En mann i 20-årene er arrestert, mistenkt for å ha drept en annen mann under den nynazistiske demonstrasjonen som fant sted 10. september.

Det skriver Dagbladet, som siterer den finske avisen Helsinki Times.

Politiet er av oppfatningen at 28-åringen Jimi Joonas Karttunen ble angrepet fordi han spyttet mot de nynazistiske demonstrantene.

Den nordiske motstandsbevegelsen i Finland er søsterorganisasjonen til den nynazistiske gruppa som i helga holdt leir i Telemark.

Dagbladet melder at et øyevitne har fortalt til Hufvudstadsbladet at 28-åringen ble slått i bakken av «et spark ut av intet». Ifølge politiet ble Karttunen liggende blødende igjen på gata, mens medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen sier han gikk fra stedet på egen hånd.

Forwald sier verken han eller andre norske medlemmer deltok under demonstrasjonen i Finland, men at han har snakket med folk som var der. De har fortalt at volden mot Karttunen skjedde i selvforsvar.

– Det er ufattelig trist at det gikk som det gikk. Men det er framstilt som om han var en tilfeldig forbipasserende, og det stemmer ikke. Han var veldig aggressiv og spyttet, og var selv delaktig i å sette seg i en slik situasjon, sier Forwald.

– Kunne dette skjedd i Norge?

– Det er helt umulig å si. Vi er ikke en voldelig organisasjon, men ville forsvart oss selv dersom vi ble fysisk angrepet. Vi ville hatt retten på vår side, sier Forwald til Dagbladet.