Gå til sidens hovedinnhold

Totalforbudet er opphevet, men det spøker fortsatt for sankthansbålene

Artikkelen er over 2 år gammel

GRENLAND: Totalforbudet mot ild er nå opphevet i Grenland.

Brannsjefen opphever mandag 18. juni totalforbudet mot å gjøre opp ild utendørs. Dette gjelder for grenlandskommunene, samt Drangedal.

– Totalforbudet er opphevet, men det er fortsatt generelt bålforbud. Alle må være aktsomme og varsomme. Det er viktig, forteller Morten Meen Gallefos, brannsjef i Porsgrunn brann- og feiervesen.

Generelt bålforbud gjelder

– Regn og lavere temperaturer har ført til at skogbrannfaren har sunket betraktelig i distriktet vårt de siste dagene, skriver Skien brann- og feiervesen på sine facebooksider.

Videre står det:

– Vi minner stadig om det generelle bålforbudet som varer fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det ikke tillatt å tenne opp bål, grill og engangsgrill i, eller i nærheten av, skog og all annen utmark i Norge.

Grilling tilhørende bolig eller hytte er derimot lov. Under totalforbudet var også kullgrill på forbudslista, selv tilhørende bolig.

Spøker for sankthans

Regn til tross, det er ikke sikkert det er nok til å redde årets sankthansfeiring. Utover uka er det meldt bedre vær igjen, så om det blir en sankthansfeiring med bål eller ikke i år må fortsatt vurderes.

– Vi må ta det dag for dag. Vi oppdaterer både på kommunens nettsider og våre facebooksider fortløpende, sier Gallefos.