Gå til sidens hovedinnhold

Spilleavhengig Kiwi-ansatt stjal fra kassa

Artikkelen er over 4 år gammel

GRENLAND: En 25 år gammel ansatt i en Kiwi-butikk i Grenland trengte raske penger på grunn av spilleavhengighet.

Det var over periode fra februar til begynnelsen av juni i år at den 25 år gamle mannen stjal fra kassa på egen arbeidsplass. Da han skulle deponere kontantene fra kassa i butikkens deponeringssafe, tok han kontanter fra oppgjørsposen.

Stjal 220 000

Totalt stjal han 220 000 kroner før han ble oppdaget. Den 25 år gamle mannen, som naturligvis ikke lenger har jobb hos Kiwi, måtte nylig svare for underslaget i Nedre Telemark tingrett i Skien.

I retten tilsto den tidligere ustraffede 25-åringen, som forklarte at han stjal pengene fordi han led av spilleavhengighet.

Tingrettsdommer Gustav Søvde har dømt 25-åringen til 120 dagers fengsel, hvor av 30 dager gjøres betinga med to års prøvetid. Han er videre dømt til å tilbakebetale 193 958 kroner til Kiwi.

Går til behandling

– I formildende retning er det lagt vekt på siktedes tilståelse. Etter rettens vurdering er det positivt at siktede nå går til behandling for sin spilleavhengighet. Men at han har en spilleavhengighet får etter rettspraksis ikke vesentlig betydning for straffutmålingen, heter det i dommen.

25-åringen, som nå er uten jobb og inntekt, opplyste i rettsmøtet at han godtar dommen.