Måtte du skrape bilen i morges?

KALDT: To varmegrader i Porsgrunn førte til frost på ruta, torsdag morgen.

KALDT: To varmegrader i Porsgrunn førte til frost på ruta, torsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

GRENLAND: Med tempereraturer nede to-tre grader måtte flere skrape bilen, torsdag morgen.

DEL

I lavlandet ble det målt til to-tre grader, torsdag. For mange betyr det frost på bilruta.

Dermed kan det se ut til at Grenland har opplevd høstens første frostnatt. I øvre deler av fylket derimot, skjer dette tidligere på høsten. Ifølge en oversikt laget av NRK, pleier frostnettene å treffe Vinje og Møsstrond rundt midten av september.

I fjor på akkurat samme tid, kunne Meteorologisk institutt melde at nattefrosten var kommet for å bli. Da uttalte Kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen,  at man bør ha vinterdekk hvis man skal til fjells.

– Dette er en vanskelig årstid. Ikke å være forberedt, er å ta en sjanse. Og at folk tar sjanser, det er det ikke behov for i veitrafikken.

Snø på fjellet

Onsdag denne uken kunne TA melde at allerede har kommet snø over Haukelifjell.

Med relativt høye temperaturer over store deler av landet den siste tida har mange ikke tenkt på vinterdekk ennå. Men det kan endre seg nå, i hvert fall dersom du har planer om å kjøre over fjellet.

Vinterdekk

Kommunikasjonsrådgiveren poengterer at fallhøyden er stor dersom man tar sjansen på å kjøre med sommerdekk.

– Har man et uhell kan det føre til avkortning i forsikringen. Og om man er rimelig uheldig, kan det skape store trafikkulykker. Da kan man bli dømt for uaktsomhet - og da er å miste førerkortet bare en brøkdel, sier han, og viser til paragraf tre i Veitrafikkloven.

Artikkeltags