– Vi har drevet med dette i så mange år, at vi kan ikke slutte nå, forteller Terje Traaholt i Russian Warbirds Norway til TA, fredag.

– Vi vil aldri kunne bygge opp en ny utgave av foreningen, legger Traaholt til.

Det var natt til torsdag denne uken at det begynte å brenne i en hangar med flere eldre fly i som tilhører begge flyklubbene på Geiteryggen. Brannen var så omfattende at beboere i nærheten ble evakuert, som følge av brannen.

– Mye er gått tapt, men vi har ikke mistet kompetansen, forteller ildsjelen.

Se bildene fra brannen på Geiteryggen, natt til torsdag.

Les også: - Dette er tragisk

Mistet nesten alt

Den 14 år gamle foreningen mistet totalt fire jagerfly fly i flammehavet, men et fly overlevde det hele. Et såkalt Antonov AN-2, som ifølge foreningen er verdens største en-motors dobbeltdekker. De viktigste dokumentene som tilhører flyet, klarte Traaholt også å redde, før flammene tok dem.

– Brannvesenet brøt opp døren slik at jeg fikk stormet inn. Det var begrenset hva jeg fikk med, jeg fikk det helt nødvendige, forteller Traaholt.

Foreningen har allerede begynt å se seg om etter nye fly, men uten noen konkret klarhet i om hvor Russian Warbirds skal videre har det foreløpig ikke vært førsteprioritet å skaffe nye fly til klubben.

Les også: – Kjente ikke igjen mitt eget fly

Enorm støtte

I løpet av de siste dagene har Traaholt og resten av ildsjelene i den historiske flyklubben fått enormt med støtte fra flere ulike hold.

– Vi har fått massiv støtte. Det er mange som har ringt og vil bidra med penger og ressurser. Mange har ikke hatt noe med oss å gjøre fra før. Den type støtte motiverer veldig, sier han.

Vil tilbake

Nå håper, det de selv kaller det flygende museet, at kommunen vil gjenoppbygge hangaren på Geiteryggen. Slik at flyplasshistorien kan fortsette på samme sted.

– Byggene var forsikret og kommunen får dekning til nye bygg. Vi har fått positive signaler om gjennoppbygging, men man skal aldri si aldri.