Bygger WC med 1000 meter fritt fall

Om lag 80 000 mennesker besøker toppen hvert år, og det er et sterkt behov for å bygge et skikkelig toalettanlegg for turgåerne. Frem til nå har en luftig utedo vært eneste mulighet for trengdende på toppen.

Om lag 80 000 mennesker besøker toppen hvert år, og det er et sterkt behov for å bygge et skikkelig toalettanlegg for turgåerne. Frem til nå har en luftig utedo vært eneste mulighet for trengdende på toppen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

RJUKAN: Landets høyestliggende vanntoalett er under utbygging på Gaustatoppen.

DEL

- Går alt som planlagt vi de første trengende kunne sette seg ned før sommersesongen, sier daglig leder for Gaustabanen Halvor Haukaas til Rjukan arbeiderblad.

Om lag 80 000 mennesker besøker toppen hvert år, og det er et sterkt behov for å bygge et skikkelig toalettanlegg for turgåerne. Frem til nå har en luftig utedo vært eneste mulighet for trengende på toppen.

Rundt to kilometer med vann- og avløpsrør må til for å få etterlatenskapene ned fra fjellet.

Spleiselag

Ifølge avisen startet arbeidet med å legge rørene til toalettene 9. januar, og man ha så langt kommet seg 300 meter inn i fjellet.

Ifølge avisen er det et større spleiselag som gjør toalettplanene mulig.

Hele prosjektet er kostnadsberegnet til rundt 5 millioner kroner og deles på Norkring, Telenor, Tinn kommune, Hjartdal kommune, Telemark turistforening, Telemark utviklingsfond og Gaustabanen.

Artikkeltags