Grunneiere anker dommen om Gaustatoppen

Oslo tingrett mente at overføringen av forsvarsanlegget på Gaustatoppen til Tinn kommune ikke utløser forkjøpsretten til grunneierne. Nå anker grunneierne. 
(NTB scanpix)

Oslo tingrett mente at overføringen av forsvarsanlegget på Gaustatoppen til Tinn kommune ikke utløser forkjøpsretten til grunneierne. Nå anker grunneierne. (NTB scanpix) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

TINN (NTB): Grunneierne anker dommen fra Oslo tingrett etter rettssaken mot staten for å få kjøpe tilbake området rundt Gaustatoppen i Telemark.

DEL

– Grunneierne mener bestemt at de har rett på å kjøpe tilbake grunnen rundt Gaustatoppen i Tinn, sier grunneiernes advokat Olav Felland til NRK.

Grunneierne mente de hadde forkjøpsrett til toppen som forfedrene deres solgte til Forsvaret i 1955, og at den ble utløst da staten overdro Gaustabanen og anlegget inne i fjellet til Tinn kommune.

I februar frifant Oslo tingrett staten og kommunen, og mener at overføringen ikke utløser forkjøpsretten til grunneierne.

– Det er vanskelig å se det på en annen måte enn at dommen går i statens favør, bare fordi det er staten, sier Felland, som tror saken får et annet utfall i lagmannsretten.

Rådmann Rune Lødøen i Tinn kommunen sier anken er overraskende.

Artikkeltags