Snart åpner denne hytta

MAGISK: Utsikten fra toppen av Gaustatoppen er helt spesiell. 10. februar åpner vintersesongen, og fra da er turisthytta åpen hver dag fram til 15. oktober.

MAGISK: Utsikten fra toppen av Gaustatoppen er helt spesiell. 10. februar åpner vintersesongen, og fra da er turisthytta åpen hver dag fram til 15. oktober. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

GAUSTATOPPEN: Det er februar og det er bare få dager igjen før Gaustatoppen turisthytte åpner for sesongen - med nyheter å melde.

DEL

Åpning av hytta gjøres samtidig med åpning av Gaustabanen.

– Vinteren er helt magisk på Gaustatoppen, så da er det bare å ta turen. Vi er her hver dag, forteller Jorunn Karlberg Tveiten, som ble ny toppsjef for turisthytta i fjor.

Lunsjmøter på toppen

Det er alltid skientusiaster som går opp, for så å stå den lange veien ned igjen. Men det er langt fra de eneste mulighetene, påpeker Tveiten.

Daglig er det servering av kaffe, vafler og dagens lunsj, samtidig som det også er muligheter for å booke møter her.

GLEDER SEG: Toppsjef på Gaustatoppen turisthytte Jorunn Karlberg Tveiten, her sammen med Ann Kristine Karlsson møter deg gjerne på turisthytta i vinter.

GLEDER SEG: Toppsjef på Gaustatoppen turisthytte Jorunn Karlberg Tveiten, her sammen med Ann Kristine Karlsson møter deg gjerne på turisthytta i vinter.

– Lunsjmøter har vi faktisk god erfaring med, det er det mange som har gjort. Og det er noe med det, at legger du lunsjmøtet hit, blir det ikke glemt med det første, påpeker hyttesjefen.

Nytt av året er at nå kan de også tilby overnatting på hytta.

Nå også overnatting

– Ja, vi har 11 sengeplasser fordelt på tre rom over kafeen. Her tar vi bare imot grupper på minst ni personer, men det er en fantastisk opplevelse. Å våkne til soloppgang her er helt magisk, sier hun og tilføyer at det er viktig å booke i god tid.

Turisthytta har nå stabil bemanning og er åpen hver dag fra og med 10. februar.

– Det er jo både fastelavn og morsdag den helgen, så kanskje det er noen som ville invitere mor med på tur? avslutter Jorunn Karlberg Tveiten.

ARRANGEMENT: Det er mye som skjer på Gaustatoppen. - Ja, her er det mange muligheter, sier Jorunn Karlberg Tveiten.

ARRANGEMENT: Det er mye som skjer på Gaustatoppen. - Ja, her er det mange muligheter, sier Jorunn Karlberg Tveiten. Foto:

FORS KIFRELSTE: Å stå på ski ned fra toppen er en stor opplevelse.

FORS KIFRELSTE: Å stå på ski ned fra toppen er en stor opplevelse. Foto:

Artikkeltags