Tilbakekaller fyrverkeri: – Ikke kjøp dette!

OMSETNINGSFORBUD: Etter at effektbatteriet ikke møtte kravene i flere tester, har nå produsenten fått omsetningsforbud. Foto: FAKSIMILE

OMSETNINGSFORBUD: Etter at effektbatteriet ikke møtte kravene i flere tester, har nå produsenten fått omsetningsforbud. Foto: FAKSIMILE

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

DSB har vedtatt omsetningsforbud og tilbakekalling av et effektbatteri nå under to uker før nyttårsferingen.

DEL

– Ikke kjøp dette effektbatteriet. Det har ikke bestått de strenge kravene til fyrverkeri, og vi oppfordrer forhandlere til å levere det tilbake til importøren, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) i en pressemelding.

Testresultatene for produktet viser at kravet til glødende nedfall ble overskredet i to av 20 tester, i tillegg til at produktet i én av 20 tester smalt i for lav høyde.

DSB har derfor pålagt Profil Christiania Engro/Maxim Fyrverkeri å stanse enhver videre levering og salg av effektbatteriet MAXIM Scorpio - MF720 med umiddelbar virkning. Effektbatteriet er CE-merket: 1395-F3-0025/2014.

– Fyrverkeri er eksplosiver som medfører alvorlige personskader hvert år. Det er avgjørende at bransjen overholder de regler som til enhver tid gjelder for disse produktene, sier Rygh Pedersen.

Virksomheten skal straks iverksette følgende:

  • Forhandlernettet skal informeres om vedtaket umiddelbart.
  • Sørge for at produktet ikke leveres ut forhandlere, og at produkter som eventuelt er levert forhandler kalles tilbake.
  • Vedtaket skal kunngjøres på www.maximfyrverkeri.no umiddelbart.
  • En rapport om resultatet av tilbakekallet skal være DSB i hende innen 18. januar 2018.

Artikkeltags