Gå til sidens hovedinnhold

Ulv drepte rev 50 meter fra husdøra

Artikkelen er over 3 år gammel

FYRESDAL: En ulv har trolig drept en rev bare 50 meter fra et hus i Fyresdal. Senere på dagen ble ulven sett noen kilometer sør for Fyresdal sentrum.

Den døde reven ble funnet av en person som var på vei til jobb på gården Gryte nordre onsdag morgen.

Det er ikke tatt DNA-prøver, men måten reven er drept på tyder på at den er tatt av ulv.

– Det er i praksis ingen måte å skille en hund fra en ulv når det gjelder størrelse og spor, men atferden tyder på at dette er en ulv, sier rovviltkontakt Ole Roer i Statens Naturoppsyn.

Ett bitt

Han forteller at reven er drept med ett bitt over nakken og at dette er typisk for ulven. Reven ble trolig drept i løpet av natt til onsdag.

For å kunne ta en DNA-prøve er det nødvendig med pels fra ulven eller avføring, forteller rovviltansvarlig Espen Marker i Statens naturoppsyn.

Onsdag ettermiddag ble det trolig gjort en observasjon av den samme ulven et annet sted i kommunen.

Krysset veien

En kvinne så det hun mener var en ulv noen kilometer sør for Fyresdal sentrum ti minutter på fem onsdag ettermiddag. Hun kom kjørende da ulven krysset veien.

– Det er 18 kilometer fra der reven ble drept så det styrker teorien om at dette er en ulv, fortsetter rovviltkontakt Roer. En ulv beveger seg over store avstander og kan enkelt gå fra fem til seks mil om dagen.

Det skal foreløpig ikke ha kommet inn meldinger om at ulven har tatt husdyr. Det er Fylkesmannen som avgjør om det skal gis fellingstillatelse på ulven. Stortinget har vedtatt at det ikke skal etableres en ulvebestand i Telemark.