Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skylder familiene å finne ut hva som skjedde

Artikkelen er over 5 år gammel

FYRESDAL: Politiet setter inn store ressurser i å etterforske scooterulykken i Fyresdal lørdag hvor en gutt i slutten av tenårene mistet livet.

Det var to personer på scooteren. Begge ble trolig kastet av kjøretøyet da de traff en stein i terrenget. Det var trolig føreren av scooteren som døde, mens passasjeren kom lettere til skade.

Politiet har satt inn store ressurser i å etterforske saken og har foreløpig valgt å ikke frigi navnet på den omkomne.

TRAGISK ULYKKE

- Dette er en tragisk ulykke og vi skylder de pårørende å etterforske ulykken på en skikkelig måte for å finne ut nøyaktig hva som skjedde, sier Sigrid Dahl som leder politiets etterforskingsenhet i Midt- og Vest-Telemark.

De to guttene i slutten av tenårene var ute og kjørte i mørket da scooteren muligens kan ha truffet en stein i det ujevne terrenget. Ulykken skjedde ved Øysævatn i Fyresdal ved grensen til Aust-Agder sent lørdag kveld.

BEVISSTLØS

- Guttene har falt av og trolig blitt slått i svime. Da den ene gutten kom til bevissthet fant han ikke kameraten, og kjørte da til nærmeste hytte for å hente hjelp. Deretter kjørte de tilbake og avdøde, fortalte politiets operasjonsleder søndag morgen.

Politiet bekrefter at dette er teorien de fortsatt jobber etter.

- Vi tror de har truffet en stein i terrenget og at det var føreren av scooteren som mistet livet, men dette er opplysninger vi jobber for å få bekreftet.

Politiet ønsker ikke å si noe mer om hendelsesforløpet, om det var rus inne i bildet eller om politiet mistenker at scooteren holdt høy fart. Politiet ønsker heller ikke å bekrefte om det var snakk om ulovlig scooterkjøring.

ØNSKER TIPS

- Vi har dannet oss et bilde av det som har skjedd, fortsetter Dahl.

Allikevel tror hun at hyttefolk i området kan sitte på informasjon som kan være nyttig for politiet.

- Vi vet det var en del folk på hyttene i området og ønsker at de tar kontakt med oss dersom de sitter på opplysninger som kan være til nytte i etterforskingen, avslutter Dahl.