Tar opp søket etter savnet mann: – Ikke mye håp

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

FYRESDAL: Politiet antar at mannen er omkommet.

DEL

– Vi har ikke lett i natt, men vi skal fortsette i formiddag. Vi starter så fort vi får tak i sonar. Det forteller Marianne Mørk, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt.

Antatt omkommet

En mann i 20-årene er fortsatt savnet etter at to båter kolliderte på Fyresvatnet natt til søndag. Ulykken skjedde da en båt kjørte inn i en stillestående båt.

– Vi leter etter en som er antatt omkommet. Det er lite sannsynlig at vi finner han i live hvis han er i vannet, og vi har enda ikke fått tak i han på land. Det er ikke mye håp da det har gått over et døgn, forteller Mørk.

Det var to personer i den ene båten og fire i den andre. Mannen som er savnet, var i båten med fire. Han var sammen med familien.

Dypt og stort vann

Meningen er at politiet skal lete med sonar og eventuelt dykkere i dag. Sonar er en teknikk som bruker lyd under vann til å navigere med eller detektere andre fartøy eller gjenstander.

– Vi får håpe at de finner han da. Det er et dypt og stort vann med en del strømmer, så lett blir det ikke, sier ordfører Erik Skjervagen til TA søndag kveld.

– Stemninga i Fyresdal er laber, naturligvis, sier ordføreren og roser Røde kors og mannskapene for rask respons.

– De kom veldig fort etter ulykka og det var mange som hjalp til i natt.

Lette med full styrke

De to båtene som kolliderte var fritidsbåter. En person ble fraktet til sykehus med en skade i en arm etter ulykken.

Søket pågikk søndag med full styrke. Sea King-helikopter, luftambulanse, båter og dykkere var involvert i letingen. I tillegg ble det gjort søk langs stranden. Røde Kors hjalp også til med letingen.

Innsjøens største dybde er 369 meter, og den er dermed blant Norges dypeste innsjøer.

Artikkeltags