Her var det kø i hele natt

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Siden onsdag har biler strømmet til parkeringsplassen utenfor Funnemark på Osebakken. Mange har ventet i timevis for å få skiftet dekkene sine gratis.

DEL

I tre dager til ende vil bilforretningen på Osebakken i Porsgrunn ta imot bileiere for å skifte dekkene deres gratis, og det vet Toyota-eierne å benytte seg av.

- De aller første bilene kom i går, forteller selger Jan Bjønnes ved Funnemark til TA, torsdag morgen.

Utenfor lokalene står parkeringsvaktene om dirigerer bilistene som kommer for å sette seg i kø. Ifølge vaktholdet er pågangen såpass stor at de må be noen komme tilbake fredag eller lørdag.

- Det er ofte sånn at det kommer et veldig rush på torsdag. Og nå er det såpass stor pågang at vi har problemer med å holde unna. Noen trafikale problemer er det.

- Hvor mange venter dere vil komme innom?

- Vi har aldri tall på det, men i våres skiftet vi hjul på 1000 biler bare i Porsgrunn, så kan man vel tenke seg at vi kanskje har 3000 personer innom i løpet av dagene.

For å møte kjente

TIDLIGERE ANSATT: Knut Nøddebo viser fram hans første lønnsslipp fra Funnemark til selger Jan Bjønnes.

TIDLIGERE ANSATT: Knut Nøddebo viser fram hans første lønnsslipp fra Funnemark til selger Jan Bjønnes. Foto:

Blant de frammøtte torsdag morgen er Knut Nøddebo og kona. Nøddebo har tidligere jobbet ved bilforretningen og kona har jobbet like ved.

- Jeg kan jo ikke bare komme hit for vaflene, forteller han og humrer.

- Vi er interessert i Toyota og har hatt Toyota bestandig. Også har jeg jobbet her også en gang i tiden. Og det er koselig å treffe kjent her over en kopp kaffe.

Men noe dekkskift på ekteparets bil, blir det ikke i dag.

- Det greier jeg selv foreløpig. Trimmen min, det er å skifte dekk, så det greier jeg.

Tradisjon

I 26 år har bilforretningen kjørt på med kampanjen to ganger i året, med gratis dekkskift, vafler, kaffe og andre tilbud.

- Vi har hatt dette over femti ganger, og har jevnt over med pågang. Vi selger også noen biler disse dagene, men ikke nok til at det svarer seg sånn direkte, men i det lange løp, forteller Bjønnes.

Artikkeltags