Gå til sidens hovedinnhold

Rekordresultat for Funnemark: Soper innn penger

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Bilforhandleren Funnemark holder fortsatt meget god fart. I fjor ble det solgt over 3600 biler og resultatet før skatt ble på nesten 44 millioner kroner.

Det er et av de beste resultatet noen sinne og en forbedring på nesten 15 millioner fra året før. Siden Funnemark startet med salg av Toyota i 1972 har selskapet bygget seg opp som en av de aller største forhandlerne av merket og det ble solgt biler for imponerende 871 millioner kroner i fjor.

Dette skjer fra selskapets forhandlere i Porsgrunn, Notodden, Seljord, Kongsberg, Holksund og Larvik.

I Seljord er Funnemark også forhandler av Mercedes Benz.

Skryter av de ansatte

- Jeg har ikke lyst å si så mye om dette bortsett fra at vi har veldig flinke medarbeidere, sier direktør Egil Funnemark. Han bekrefter at resultatet før skatt endte på 43,8 millioner kroner og når skatten var betalt ble årsresultatet på 31,35 millioner kroner.

- Dette er jo bygget opp stein for stein over mange år og vi har store anlegg flere steder, forklarer Funnemark som ikke legger skjul på at han gjerne skulle vært oppmerksomheten foruten. Jeg kan jo si at vi lever etter et motto om at vi må ha fornøyde medarbeidere for å få fornøyde kunder.

Større enn snittet

På landsbasis har det japanske bilmerket en markedsandel på 10 prosent, mens det ambisiøse målet til den lokale forhandleren er å ligge fire prosentpoeng over dette i sine salgsdistrikt.

I fjor ble Toyota utsolgt for en populær modell mot slutten av årets og salget endte derfor like under salgsmålet.

Også 2016 ligger an til å bli et svært godt år for selskapet.

Totalmarkedet er forventet å gå noe ned, men på grunn av lansering av flere nye modeller regner Funnemark å øke sin markedsandel. Sammen med god kostnadskontroll skal det gi et overskudd på linje med det i 2015, heter det i årsberetningen fra selskapet.

Gode tall

Også flere andre bilforhandlere i Telemark hadde et godt år i fjor.

Solberg Bil som hadde et overskudd på 8,2 millioner, Bilsalongen 4,7, Windsvoll Bil 1,46, Motorforum Skien 4, Lassen Auto 2,36, Grenland Bilservice 0.7, Bilsenteret AS 2,9, Auto XL 0,72, Skien Bil 9,2, Grenland Auto 3, Star Bil 0,68, Sporty Bil 2,1, Motor Forum Notodden 4 og Autostrada Jordkjend 1,2 millioner kroner.