Gå til sidens hovedinnhold

Full sykepleier sa opp selv

Artikkelen er over 10 år gammel

SKIEN: Sykepleieren blandet «legesprit» på drikkevannsflaska og var full på vakt igjen. Det kostet henne jobben, og nå står sykepleiertittelen fare.

Sykepleieren, som jobbet ved et sykehjem i Skien, valgte selv å si opp da hun ble konfrontert med at det gikk mot en oppsigelsessak.

AVSLO HJELP

Ifølge dokumentene TA har fått tilgang til fra statens helsetilsyn, hadde hun da et år i forveien fått en skriftlig advarsel for alkoholmisbruk på jobben.

Samtidig innrømmet hun at det ikke var første gang hun hadde drukket, både før og på jobb. Og hun vedgikk at situasjonen ikke var holdbar. Like fullt avslo hun tilbud om hjelp via kommunens helse-, miljø og sikkerhetsavdeling.

PIFFET OPP DRIKKEVANN

Da det nå, tidligere i høst ble fattet ny mistanke om at hun var beruset på vakt, ble det også tatt prøver av innholdet i drikkevannsflasken hennes, ved et uavhengig laboratorium.

Vannet viste seg å inneholde etanol, altså ren alkohol som i jobbsammenheng brukes til desinfeksjon, på folkemunne kalt «rumpesprit» og «legesprit».

Blandingen var svak, bare 0,30 prosent, men altså nok til at ledelsen iverksatte oppsigelsesprosessen. Hun sa imidlertid selv opp før personaldirektøren fikk behandlet saken ferdig.

KAN MISTE

I kjølvannet risikerer kvinnen å miste retten til å arbeide som sykepleier. I påvente av en avgjørelse har helsetilsynet suspendert autorisasjonen hennes. Det er ventet at behandlingen vil ta noen måneder. Ingen i fagavdelingen vil kommentere saken overfor TA.

Sykepleieren er på vanlig måte informert om at helsetilsynet sentralt arbeider med saken.

1000 SVARTELISTET

NRK Østafjells meldte i går at 300 helsearbeidere i Norge ved årets utgang har mistet sin offentlige godkjenning. Hovedgrunnen er alkohol- og stoffmisbruk.

I Telemark kommer det opp mot 100 klager på helsepersonell hvert år. Rundt halvparten av klagerne får medhold lokalt, mens 15-20 saker sendes videre til statens helsetilsyn, opplyser fylkeslege i Telemark, Steinar Aase til NRK.

I fjor ble det gitt fem advarsler i Telemark. Tre ble fratatt autorisasjonen

Helsetilsynet har nå en liste på 1000 personer som ikke får lov til å jobbe i helsevesenet i Norge.