Jan Erik Larsen smilte i kapp med sola under trafikksikkerhetsdagen på Skien Lufthavn.

Med jagerfly, speedway, fallskjermhopp, drag race og ikke minst kjørekurs trakk Statens vegvesen hundrevis av motorfrelste opp til Geiteryggen. I fem år er det arrangert en slik dag, og aktivitetene har nå vokst seg ut av plassen ved Skien Trafikkstasjon.

HOPPET

- Jeg må nesten på do og sjekke om dette har gått bra. Det sier initativtaker Jan Petter Lyng etter at han kommer ned fra sitt aller første tandemhopp i fallskjerm. Han blir intervjuet av toastmaster Jan Erik Larsen etter hoppet. - Jeg hadde mest lyst å bli igjen i flyet, men jeg tror det gikk bra, sa Lyng i intervjuet.

Han kan bekrefte at arrangementet er blitt en kjempesuksess. - Det har aldri vært med så mye mennesker og spesielt fornøyd er jeg med deltakelsen på kjørekurset, sier Lyng til TA dagen etter arrangementet. Det var veldig mye mennesker på plassen så lenge det var sol, men det var desverre ganske mange som dro hjem da det begynte å regne.

FULL STOPP

Jan Erik Larsen har nå byttet tv-kanal og program, men autofil-navnet blir nok hengende med han en god stund til. Selv fikk han prøve seg i kollisjonssimulatoren "bråstoppen". Han måtte pent gi fra seg brillene før han ble sendt ned i ti kilometer i timen. - Det røsket skikkelig i magen, sa Larsen etter bråstoppen i beskjeden fart.

Flesteparten hadde imidlertid kommet til flyplassen for å delta på kjørekurset for motorsykkel. Her kunne kjendis-instruktør Rolf Kåre Valderhaug gi de fremmøtte nye ferdigheter etter at MC's har stått stuet vekk en lang vinter.

En 48 år gammel kvinne måtte fraktes til sykehus etter en uheldig bremseøvelse i 70-kilometer i timen, men det gikk bra og hun var raskt tilbake på flystripa.

EKSTREM FART

Det var også høydepunkter for dem som setter like stor pris på ekstrem fart. Denne delen av programmet var lagt til slutten av dagen og ble desverre hemmet av regnværet. Hans Olav Olstad skulle kjøre drag race, men været gjorde det slik at han bare fikk startet opp motoren. Speedway-oppvisningen gikk imidlertid som planlagt til tross for regnet.

Se bildene fra showet