Full fart med olabil

Artikkelen er over 14 år gammel

KRAGERØ: Spenningen var til å ta og føle på under gårsdagens olabilløp på Helle utenfor Kragerø.

DEL

Her var BMW'er, Cadillac'er, Alfa Romeo'er og en lang rekke andre bilmerker representert. Noen lynraske, andre litt mer baktunge. Hele 21 doninger på startstreken, dermed ble det en tøff konkurranse hvor de unges kjøreferdigheter virkelig ble satt på prøve. Det var så det luktet «svidd gummi» nær Hellebanen hvor konkurransen ble avviklet.

Her var det olabiler som det utvilsomt har tatt timer og dager å bygge, men også de helt enkle doningene. De to bilene TAs utsendte synes var mest spesielle, var den hvite BMW'en til 12 år gamle Tom Kyrre Karlsen fra Notodden, og den rosa Cadillac'en til 11 år gamle Camilla Kristoffersen fra Kragerø. Bilen til Tom er blant annet utstyrt med firepunkts sikkerhetsseler. Han har fått hjelp av pappa Roar og broder Michael til å bygge bilen.

Camilla forteller at hun har fått god hjelp av pappa Jan med bilen.

Unge Thomas Rønning stilte til start i det som må kalles for en amfibie-bil, en kombinasjon av bil og gummibåt.

MYE DRAMATIKK

Det ble mye dramatikk i løpet av de to omgangene alle skulle kjøre, men de aller fleste holdt seg i hvert fall på veien. Sikkerheten sto i høysete og Røde Kors Hjelpekorps var også på plass.

Et par «servicebiler» var også på plass. Camilla med sin rosa Cadillac hadde sikret seg egen Viking redningsbil med Sannalinn ved rattet.

Dette med olabiler ser for øvrig ut til å være i skuddet igjen. Representanter for organisasjonen olabil.no var også til stede og fulgte arrangementet.

Vinner av løpet ble Even Beylegaard, som hadde best tid sammenlagt etter to omganger.

Artikkeltags