Frykter tap av studenter

REAGERER: Nestleder i SOT, Anne Aase-Mæland, leder SOT, Camilla Berg Rindahl, rektor Kristian Bogen, og leder ISU, Telemark Prabin Khakurel.

REAGERER: Nestleder i SOT, Anne Aase-Mæland, leder SOT, Camilla Berg Rindahl, rektor Kristian Bogen, og leder ISU, Telemark Prabin Khakurel. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Studentorganisasjoner og Høgskolen frykter tap av utenlandske studenter, etter regjeringens forslag om skolepenger for studenter utenfor EU/EØS.

DEL

– Dette er blitt en stor og viktig sak. Både blant studentorganisasjoner og innad i Høgskolemiljøet, sier leder av studentorganisasjonen i Telemark, Camilla Berg Rindal.

Rindal viser til at regjeringen vil kutte i bevilgningene til universiteter og høyskoler med 80,5 millioner kroner, og at institusjonene anbefales å ta inn dette gjennom skolepenger.

– Toppen av frekkhet, og hårreisende, mener Rindal.

Hun får støtte av Høgskolerektor Kristian Bogen, som mener forslaget bryter med prinsippet om at utdanning i Norge skal være gratis for alle.

– Vi er et rikt, lite land i den ytterste og nordligste utkant av Europa. Å trekke studenter til Norge i det hele tatt er en betydelig utfordring i seg selv. Å kreve betaling i tillegg tror jeg vil gjøre det enda mer krevende å lykkes med det, sier Bogen i pressemeldingen. Sammen håper de nå på hjelp fra Venstre og KrF.

Utvekslingsstudent fra Nepal, Prabin KHakurel, er lokallagsleder i Porsgrunn for den internasjonale studentunionen i Norge. Han er bekymret og peker på at innføring av skolepenger vil påvirke rekrutteringen av studenter fra utlandet, særlig fra fattige land.

Artikkeltags