Fritzøe fikk diplom for antirasisme

Artikkelen er over 12 år gammel

SILJAN: Da Fritzøe Skoger fikk greie på at Vigrid holdt seremonier på deres eiendom, ga de Vigrid klar beskjed om at de er uønsket på stedet. Grenland SOS Rasisme mener at Fritzøe Skoger fortjener honnør for måten de har håndtert saken på.

DEL

Den nynazistiske organisasjonen Vigrid har brukt den gamle bygdeborgen ved vannet Gorningen i Siljan som seremoniplass flere ganger. Da grunneieren Fritzøe Skoger nylig ble klar over dette sendte de et brev til Vigrid, hvor de ga organisasjonen klar beskjed om at aktivitetene deres er uønsket på Fritzøe Skogers eiendom.

Leder i Grenland SOS Rasisme, Andreas Hauen, synes at Fritzøe Skoger fortjener honnør for måten de har behandlet saken på. I går overrakte han derfor et antirasistisk diplom til direktør Gudmund Nordtun i Fritzøe Skoger. Overrekkelsen skjedde ved Gorningen i Siljan.

- KAN NEKTES

Direktør Gudmund Nordtun i Fritzøe Skoger er gledelig overrasket over diplomet fra Grenland SOS Rasisme.

- Vi gjorde jo ikke dette for å høste heder, understreker Nordtun, som mener at Vigrids holdninger er helt uakseptable.

- Det er klart at Vigrid på sin side påberoper seg allemannsretten. Men vi mener at vi kan stoppe seremoniene deres med hjemmel i Friluftsloven. Hvis man som grunneier ikke kan ta avstand fra slike aktiviteter så reiser det en rekke prinsipielle spørsmål, sier Nordtun.

Han sier at de kan nekte Vigrid å holde seremonier på eiendommene deres siden det dreier seg om en organisert aktivitet, noe som krever grunneiers tillatelse.

- SKADELIG

Nordtun reagerer særlig på at Vigrid rekrutterer svært unge personer som ikke ser hvor skadelig organisasjonens holdninger er.

Han mener at alle andre grunneiere som opplever at Vigrid arrangerer seremonier på deres eiendom bør nekte organisasjonen adgang.

Leder i Grenland SOS Rasisme, Andreas Hauen, er svært fornøyd med handlemåten til Fritzøe Skoger.

- Vi synes det er bra at bedriften sier i fra til Vigrid om at de ikke er ønsket på eiendommen. Og derfor ønsker vi å vise vår takknemlighet for det. Folk må forstå hvor skadelig det er når Vigrid bruker lokale steder i nærmiljøene til seremonier, sier Hauen.

Han håper at de klarer å stoppe Vigrids aktiviteter i Grenland.

Artikkeltags