Frelsesarméleder mistenkt for grovt underslag mot eget korps

Etterforskinga er i gang: Det er foreløpig uvisst hvordan den anmeldte frelsesarmélederen stiller seg til den alvorlige anklagen han har fått mot seg. Det lyktes ikke TA torsdag å finne ut om den anmeldte har fått advokat.

Etterforskinga er i gang: Det er foreløpig uvisst hvordan den anmeldte frelsesarmélederen stiller seg til den alvorlige anklagen han har fått mot seg. Det lyktes ikke TA torsdag å finne ut om den anmeldte har fått advokat.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

TELEMARK: Miljø- og økoteamet ved Telemark politidistrikt har startet på etterforskinga i saken hvor en leder i Frelsesarmeen et sted i Telemark er mistenkt for underslag.

DEL

Som omtalt i TA tidligere i sommer var det ledelsen i Frelsesarmeen sentralt som leverte inn anmeldelsen til oslopolitiet tidlig i juni i år. Saken ble deretter oversendt til Telemark politidistrikt, hvor den har havnet på bordet til Miljø- og økoteamet.

– Sammenblanding

Lederen for et korps i Frelsesarmeen et sted i Telemark er mistenkt for å ha underslått penger fra egen menighet.

Politioverbetjent Odd Høiås i Miljø- og økoteamet ved Telemark politidistrikt sier at frelsesarmélederen er anmeldt for økonomisk utroskap.

– Etterforskinga i saken har startet og anmeldelsen går ut på at det skal ha vært en sammenblanding mellom Frelsesarmeens økonomi og hans privatøkonomi, sier Høiås.

– Er det flere personer som er anmeldt i saken?

– Nei, det er bare en person som er anmeldt, sier Høiås, som ikke vil kommentere om de har avhørt den mistenkte eller ikke.

– Jeg vil ikke kommentere noe rundt etterforskinga nå, sier Høiås, men han bekrefter at etterforskinga av saken vil ta litt tid. Og det er på det rene at politiet må gjennomgå mange gamle regnskaper, siden den anmeldte mannen har vært leder for det aktuelle korpset i flere år. Han ble sykemeldt i vår en liten stund før saken ble politianmeldt. Den tidligere regnskapsføreren i korpset er en person med nær tilknytning til den anmeldte lederen.

Frelsesarmékorpset som den godt voksne mannen ledet driver eller har drevet flere virksomheter til inntekt for Frelsesarmeen.

– Betydelige mangler

Informasjonssjef i Frelsesarmeen i Norge, Andrew Hannevik, bekreftet tidlig i juni i år at saken var politianmeldt.

– Bakgrunnen for henvendelsen er at det er avdekket betydelige mangler i regnskapsføringa i et korps på Østlandet, sa Hannevik til TA tidlig i juni.

Som tidligere omtalt så skal flere ha reagert på det tilsynelatende høye pengeforbruket til korpslederen i Frelsesarmeen, som har et nøkternt lønnsnivå.

Artikkeltags