Ralle har testet maskinene sine på rundt 3000 personer. Han tviler ikke på god effekt.

– Det er bare å se hvor bredt folk smiler etter behandlingen. Folk med smerter, smiler ikke. Jeg har i årene med utprøving sett utrolig og stor smertereduksjon, konkluderer Ralle.

Ralle har hørt mange historier fra mennesker, som har forsøkt alt i helsevesenet for at kroppen skal fungere bedre.

Les også: – Lovende resultater på sår

FÅR FART PÅ BLODET

– Hvis plagene ikke kan løses med smertestillende, kortison eller operasjon, må folk akseptere å leve med smerter. Da faren min hadde plager, søkte jeg etter løsninger for smerte- og belastningsproblemene fra en teknisk vinkel. Dårlig blodsirkulasjon er årsaken til mye plager, så ideen er at kroppen trenger et eksternt hjerte som pumper sirkulasjonen i gang, forklarer Ralle foran en av maskinene med navn MedVac.

– Jeg kan ikke bevise hvorfor behandlingen med over- og undertrykk virker og vet ikke hva som skjer selv. Jeg har en teori. Det er ingenting i medisinen som motarbeider teorien min. Helsearbeidere jeg har fortalt teorien til, forstår prinsippet og at behandlingen kan hjelpe, sier Ralle.

BLIR STUDIE

Etter at Ralle fikk kontakt med legeparet Tormod og Hilde Westvik, startet et godt samarbeid. De er begge utdannet i USA og jobber både i Telemark og USA.

– Min teori er at ved å øke gjennomstrømningen av blod i vevet, blir giftstoffer sirkulert bort. Smertene kommer av giftstoffer som kroppen vil bli kvitt. Frisk blod bringer fram næringsstoffer som gjør at muskler, sener og vev får den hjelpen som trengs for at kroppen kan reparere seg selv. Alternativ behandling har mye for seg, men det er viktig med helsefaglig bistand. Vi skal være trygge på riktig behandling og god effekt, sier Ralle, som har et komplett anlegg montert i Phoenix i Arizona. I Norge har han seks anlegg i bruk.

MØTER SKEPSIS

På behandlingsrommet i Skien, er selve luftkammeret skjult i naborommet. Hvordan det hele fungerer, er en bedriftshemmelighet. Ralle brukte et år på å utvikle den første komponenten, som er en spesiell ventil. Under behandlingen med luftmassasjen, styrer Ralle maskinene med en skjerm. Lyden fra maskinen minner om en støvsuger.

– Det er en lang vei å gå for å få nye tanker inn i medisinen. Skepsis er noe folk har før de får en grunn til å se problemet fra en annen vinkel. Jeg har jobbet med den tekniske løsningen og testet ut behandlingen i sju år. Hittil har jeg brukt fem millioner kroner av egne midler. Jeg har ikke fått noen økonomisk støtte. Jeg har det utrolig gøy når jeg ser alle som smiler etter behandlingen, forsikrer Ralle.

UTVIDER

I Skien skal han utvide behandlingskapasiteten. Til forskingsprosjektet bygger han nå en spesialtilpasset maskin for sengeliggende.

– Min drøm er ikke å rulle meg rundt i penger, men realisere tankene mine. 90 prosent får rask forbedring. Rundt halvparten av dem melder om stor bedring. Noen ganske få har ingen utbytte, oppsummerer Ralle, som gleder seg over at MedVac blir gjenstand for et medisinsk forskingsprosjekt.