Fortviler over lekeplassen

BØNN OM HJELP: Therese Bjåland (12) og Julie Myhre (12) i Bjørndalveien ved Vallermyrene i Porsgrunn har skrevet brev til Porsgrunn kommune og andre og bedt om hjelp til å ruste opp

BØNN OM HJELP: Therese Bjåland (12) og Julie Myhre (12) i Bjørndalveien ved Vallermyrene i Porsgrunn har skrevet brev til Porsgrunn kommune og andre og bedt om hjelp til å ruste opp Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

JULIE MYHRE (12): - Etter at vi pusset opp sklia og slo plenen, er det flere barn som har begynt å komme hit.

DEL

Søskenbarna Julie Myhre og Therese Bjåland på 12 år i Bjørndalveien ved Vallermyrene i Porsgrunn er fortvilet over den forfalne og farlige lekeplassen de har i nærområdet.

De har skrevet brev til Porsgrunn kommune, Porsgrunn boligbyggelag og flere andre med bønn om hjelp og støtte til å ruste opp lekeplassen. I tillegg til kommunen har de også skrevet tiggerbrev til Petter Stordalen, Coca-Cola Norge og andre bedrifter.

I brevet viser jentene til at det er en lekeplass i området, men den er ikke trygg med leker som i ferd med å falle fra hverandre, og det går på sikkerheten løs.

Et dumpestativ er gått i stykker. Der har foreldrene lagt en benk over restene av dumpa så ingen skal klemme fingrene i jernstativet. Men det er en provisorisk og utrygg løsning.

RUSTNE HUSKER

Huskestativet er rustent og falleferdig. Det er bare to husker igjen på et stativ som har plass til fire husker.

Huskestativet er festet med tau i hjørnene for ikke falle ned. Det er rustent flere steder, og de to huskene som er satt opp er heller ikke lovlige etter dagens lovverk.

Benkene og trebordet på lekeplassen er råtne og er modne for utskifting.

PÅ DUGNAD

Det er borettslaget som eier lekeplassen. Borettslaget ble etablert i 1957. Lekeplassen er trolig like gammel.

- Styret i borettslaget har sagt at de ikke har penger til å ruste opp lekeplassen. Det er derfor vi og jentene gjør dette på dugnad, sier mamma Torunn Celine Myhre i lekeplasskomiteen.

Hun har sammen med sin samboer Øyvind, som er snekker, og Heidi Wennerstrøm pusset opp skliestativet. Sklia har fått ny kledning og alle platene er skifet ut etter at de fikk materialer gratis av en leverandør.

INGEN LEKEPLASS

Jentene skriver i brevet at de har ingen lekeplass

«Det er en plass, men ingen leker å leke med der. Åsså er det så mange små barn her, men de har ingen trygg lekeplass og vi store har ingen plass vi kan finne på noe heller», står det i brevet.

Søskenbarna skriver at de engasjerer seg i alt som er urettferdig eller ikke bra for barn og dyr. For to år siden startet de innsamlingsaksjon for en kreftsyk jente. Da solgte de lekene sine på Down Town og fikk inn cirka et par tusen kroner.

LIKER IKKE Å TIGGE

«Vi liker ikke å tigge! Ingen liker det! Men vi solgte lekene våres til inntekt for en veldig syk jente.»

«Nå håper vi at vi skal få inn penger til lekeplassen. Hvorfor kan ikke de voksne forstå at vi barn også trenger å ha en møteplass hvor vi kan kose oss og bli kjent med andre», skriver jentene.

- Det er dumt at ikke lekeplassen er pusset opp. Etter at vi pusset opp sklia, slo plenen og det høye ugraset, er det flere barn som har begynt å komme hit, sier Julie Myhre.

ALLE KAN BIDRA

Jentene sier de trenger totalt 50 000 kroner for å ruste opp lekeplassen. De er lovet rabatt hos en leverandør, og vil til den prisen få nye husker, en sandkasse og en karusell.

Torunn Celine Myhre sier det blir lite på hver enkelt hvis alle de har spurt bidrar med noe. Jentene har gått på dørene i nabolaget og bedt om penger og de skal også ha loppemarked.

Foreløpig har de ikke fått svar fra Petter Stordalen eller Coca-Cola på brevet de sendte i forrige uke.

IKKE FEM ØRE

- Jeg ringte Porsgrunn kommune, men der sa det ikke fantes fem øre til lekeplasser, sier Myhre.

- Jeg syntes det er rart. For 20 til 30 år siden, da jeg vokste opp, var det tipp topp lekeplasser overalt med klatrestativer og alt mulig.

- Nå når vi er blitt enda rikere som oljenasjon har vi ikke råd til noen ting, og barna kommer som alltid bakerst i køen, sier hun.

Synes DU det er leit at lekeplassene forfaller?

Artikkeltags