Reisende får dekket utgifter i forbindelse med Tyrkia

KEMER / TYRKIA  20040716
På ferie til Tyrkia. Båtliv og bading. Syden. Sydenferie. Sydenturer.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

KEMER / TYRKIA 20040716 På ferie til Tyrkia. Båtliv og bading. Syden. Sydenferie. Sydenturer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere forsikringsselskaper dekker reiseutgifter for nordmenn som ønsker å dra hjem fra Tyrkia, eller ønsker å avbestille turen.

DEL

Rikke Hommedal i Feriesenteret Herkules forteller at de ikke hadde noen kunder med planlagt reise til Tyrkia i helga, eller de kommende dagene.

- Det er noen som skal reise senere i sommer, så vi får avvente situasjonen og se hvordan ting utvikler seg.

Hun forteller videre at de følge reiserådene til UD, og man vil få igjen pengene for turen om den blir kansellert.

Forsikring dekker avbestilling

– Tryg Forsikring dekker hjemreise fra Tyrkia og avbestilling av reiser. Bakgrunnen er forsøket på statskupp og den generelle uroen i deler av landet, og UDs reiseråd fredag kveld, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg til NTB.

Også Gjensidige dekker hjemreise og avbestilling av reiser til Tyrkia.

– Vi dekker avbestillinger fram til 30. juli, eller så lenge reiserådet fra UD gjelder. Vi dekker også ekstra utgifter i forbindelse med ny reiserute, sier informasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige.

Europeiske dekker kun tidlig hjemreise for reisende som oppholder seg i Ankara, Istanbul og tilliggende områder med uroligheter.

– Europeiske dekker også avbestilling for dem som ikke lenger ønsker å reise til Tyrkia. Det gjelder foreløpig til og med mandag 18. juli. En del reisearrangører og flyselskaper har opplyst at de vil refundere reisens pris, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske.

(NTB)

Artikkeltags