Blokkerer muligheten til å ringe de billige numrene

Prøver du å ringe til det gratis alternativet til 5-sifrede nummer, sender Telenor deg til en telefonsvarer som ber deg ringe et betalingsnummer og bryter samtalen.

Prøver du å ringe til det gratis alternativet til 5-sifrede nummer, sender Telenor deg til en telefonsvarer som ber deg ringe et betalingsnummer og bryter samtalen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det finnes gratis alternativer, men de fungerer bare om du ikke har Telenor.

DEL

Denne uken har det blitt skrevet en lang rekke saker om 5-sifrede nummer, og om hvordan teleoperatørene har skyhøy fortjeneste på disse numrene.

Les også: Dette koster deg 150 kr i timen

Les også: - Hva? Må kundene våre betale for å ringe oss?

SPERRER FOR GRATIS ALTERNATIV

Vi har i kjølvannet av sakene fått svært mange tips fra lesere som har oppdaget et annet spesielt fenomen med de 5-sifrede numrene:

Fordi 5-sifrede nummer i liten grad fungerer hvis du ringer fra utlandet, er det mange som oppgir et alternativt vanlig 8-sifret nummer som du kan ringe.

Hva disse numrene er, varierer betydelig fra bedrift til bedrift, men det er veldig vanlig at nummeret er det vanlige 5-sifrede nummeret, bare at det begynner med 915.

For eksempel blir DNBs nummer 04800 til 915 04 800.

Siden dette er et vanlig nummer, er dette en del av "fri tale"-begrepet som de fleste mobiloperatører nå benytter seg av som betyr at det ikke medfører noen ekstra minuttpris.

BES RINGE DYRT ALTERNATIV

Men det viser seg at kunder på Telenors nett som ringer disse 915-alternativene kommer rett til en telefonsvarer med følgende beskjed:

"Du har et ringt et nummer som kun er tilgjengelig fra utlandet. Vi ber deg ringe de siste fem sifrene i nummeret som du ringte nå."

Brukere i TeliaSonera/NetComs nett, samt fra fasttelefon, kommer derimot gjennom på vanlig måte.

Du slippes også gjennom hvis alternativnummreret er noe annet enn 915. En oversikt over noen av alternativnumrene finnes på Tlfnr.com.

MENER PRISEN ER URIMELIG

Telenors informasjonssjef Anders Krokan sa følgende om prisen på 5-sifrede nummer tidligere denne uken:

- Det er riktig at marginen på spesialnummer er relativt høy.

Dette sier Side3s lesere seg enig i. Nesten 10.000 lesere har sagt sin mening om prisingen av 5-sifrede nummer, og kun 4 prosent mener dagens pris på 2-4 kroner per minutt er rimelig.

Telenor har ikke besvart Side3s spørsmål om saken fredag, men selskapet opplyser om at de undersøker saken.

Artikkeltags