(side3.no) Tidligere i år dukket det opp et utrolig triks som umiddelbart ryddet masse plass på iPhone og iPad. Det gikk ut på å forsøke å laste ned en lang film fra iTunes, selv om du ikke hadde plass til den. Telefonen ville da rydde opp i gamle filer for å forsøke å frigjøre plass.

Dette trikset virker dessverre ikke lenger i iOS10, men nå har et lignende og like genialt triks dukket opp.

Last ned en stor app

Hvis du nærmer deg en full iPhone kan du heldigvis fortsatt frigjøre plassen som blant annet gamle apper og filer opptar. I stedet for å gå til iTunes som før, kan du nå finne frem AppStore og laste ned en stor applikasjon.

Dette vil på samme måte som med det gamle supertrikset tvinge telefonen til å slette gamle filer, og frigjøre plass. Etterpå sletter du den nye appen du nettopp lastet ned. I enkelte tilfeller kan du faktisk få flere gigabyte med ekstra plass ved å bruke dette trikset.

Slik gjør du

  1. Åpne Innstillinger - Generelt - Lagring og iCloud-bruk
  2. Under feltet «Lagring» kan du se hvor mye ledig plass du har på telefonen
  3. Noter tallet. Det er viktig at appen du skal laste ned tar opp mer plass enn du har tilgjengelig
  4. Gå til AppStore og let frem en app du egentlig ikke har plass til
  5. Et godt tips er appen Hearthstone, som både er gratis og er nærmere 2GB stor
  6. Når appen er ferdig lastet ned går du tilbake til hjem-skjermen og sletter den (hold fingeren på skjermen til ikonene begynner å "danse", og trykk på den lille X-en i hjørnet på Hearthstone
  7. Gå tilbake til oversikten fra punkt 1 og sjekk hvor mye plass du har nå
  8. Trikset fungerer best i de tilfelle hvor du har veldig lite lagringsplass tilgjengelig, for eksempel godt under 1GB, men virker så lenge du laster ned en app som tar opp mer plass enn du har tilgjengelig