Sjelden har en aprilsnarr blitt så godt mottatt som den fra Hennig-Olsen i år.

«Vi hiver oss på den sorte iskrem-trenden og lanserer SORT SOFT SHAKE med salt lakris og gullflak,» skrev is-giganten på Facebook 1. april.

I kommentarfeltet brøt jubelen løs. Dette hadde Norges iselskere tydeligvis ventet på - og skuffelsen var derfor stor da Hennig-Olsen avslørte at det bare var en aprilsnarr, skriver Nettavisen.

Fredag la selskapet ut et nytt Facebook-innlegg der de skrev følgende:

«Det begynte som en aprilsnarr, men nå må vi vite... Vil dere virkelig ha SOFT SHAKE MED SALT LAKRIS (uten gullflak) i sommer?»

Etter kommentarene under den korte videoen å dømme så er det ingen tvil: Nordmenn vil ha sort lakrisis. Over 14.000 har kommentert så langt, og innlegget deles hyppig.

Men hvor sannsynlig er det at aprilspøken ender opp i isdisken til sommeren?

- Det er ganske sannsynlig, vil jeg si, uten at jeg kan love noe. Men vi jobber med saken, så jeg regner med dere vil få se noe om ikke så lenge, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig-Olsen, til Nettavisen, og legger til:

- Uten ekte gullflak, naturligvis.

Hennig-Olsen-sjefen tror det er mange nordmenn som er glad i lakris, og at det er derfor isnyheten gikk rett hjem hos så mange.

- Svart is er jo også litt kult, men jeg tror nok lakris er i vinden om dagen.

Fra før av tilbyr Hennig-Olsen «Inspira Premium Lakris», som har biter av lakrisfudge og lakrissaus. Hvis Soft shake med salt lakris kommer på markedet, vil det imidlertid bli første gang Hennig-Olsen selger sort is.