Disse båtførerne irriterer kraftig: - Ikke alle finner den «roen» de skulle ønske

Foto: Gjensidige

Foto: Gjensidige

Artikkelen er over 1 år gammel

65 prosent av båteierne opplever at andre båtførere er til sjenanse og bryter fartsgrensene til sjøs

DEL

I en ny undersøkelse som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige svarer 27 prosent av de som eier båt i Telemark at de opplever dette ofte. 38 prosent opplever dette av og til. Det vil si at nærmere 7 av 10 båteiere har opplevd dette i Telemark. På landsbasis svarer rett under halvparten det samme.

Det melder Gjensidige i en pressemelding.

- Ikke alle finner den «roen» de skulle ønske. Høy fart, støy og kjører for nærme - er flere momenter som irriterer store deler av båtfolket, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige i pressmeldingen.

Gjensidige er derfor opptatt av at de som ferdes på sjøen tar sikkerhet på alvor og forholder seg til hverandre på en god måte. Det betyr at de som kjører raske båter tar ekstra hensyn til de mykere trafikantene på sjøen.

- Vi ønsker at fleste mulig skal skaffe seg kompetanse før de setter seg i en båt. Vi ser helt klare tendenser til at motorstørrelse og fart har økt betydelig de siste fem til ti årene, sier Voll.

Etter at det ble lov å bruke vannscooter har dette også blitt et mulig problem for mange. Sammen med mindre hurtiggående båter holder de ofte på nær land, og Voll tror en del båtførere ikke er klar over at de kan være en plage for andre.

- Senk farten og ta hensyn til omgivelsene. Da blir det sikrere og ikke minst, mye hyggeligere for alle som oppholder seg på sjøen, sier Voll.

Artikkeltags