Folkeavstemning for «gammel» kirke

Artikkelen er over 7 år gammel

PORSGRUNN: Kjell Klevjer Aas er en av dem som vil gjenoppbygge Østre Porsgrunn kirke slik den så ut før den brant i fjor vår.

DEL

Nå har han tatt initiativ til en folkeavstemning for at kirken skal få det samme utseendet utvendig som den hadde før brannen.

Klevjer Aas sier til TV Telemark at dette på ingen måte behøver å bli en upraktisk og umoderne kirke.

- Med dagen bygningsteknikk er det ingen problem å isolere et gammelt tømmerbygg. Han viser til alle luksushyttene som nå bygges i tømmer på fjellet. Når det gjelder romsituasjonen ønsker han å løse plassproblemene ved å gå ned i bakken slik at det blir ekstra arealer i en kjelleretasje.

På den gamle kirketrappa har aktivistene nå plassert en stemmeurne. På denne måten ønsker de å bevise at folkerøsten i Porsgrunn ønsker å bygge en kopi av kirken som brant i april 2011.

Klevjer Aas ønsker å komme tidlig på banen og håper at innspillet blir tatt hensyn til.

- Når en ønsker å si noe i en sak er det viktig å komme på banen på et tidspunkt som gjør at en kan bli hørt. Nå jobber plankomiteen med rombehovet sitt. Det er ikke tatt noen beslutning der og de skal legge frem en innstilling. Derfor vil vi legge frem vårt syn nå. Det gjelder også med tanke på en mulig reguleringsplan for området, avslutter Klevjer Aas.

Artikkeltags