Følg Ove og Eirik - minutt for minutt

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: De er klare, eller de sier i hvert fall at de er klare. I dag starter Ove Mellingen og Eirik Haugen på den over 16 mil lange gåturen inn til Oslo. Du kan følge hele moroa fra start til slutt.

DEL

FØLG TUREN I VIDEOVINDUET OVER SAKEN. SENDINGEN STARTER KLOKKEN 09.00

Odd er i cupfinalen. Det betyr at Ove Mellingen og Eirik Haugen skal gå fra Skien til Oslo. Og skulle du ha lyst til å gå noen kilometer, eller mil, sammen med Ove og Eirik er du hjertelig velkommen til det.

- Vi håper at det er noen som har lyst til å tilbakelegge deler av strekningen sammen med oss. Alle er hjertelig velkommen til å delta, og det hadde vært ekstra moro om det kom en del folk som vil gå ut av Skien sammen med oss til onsdag, frir de to.

Over 16 mils gange vil være en prøvelse for noen og enhver, og selv om både Mellingen og Haugen er usikre på formen, er de fast bestemt på at det i hvertfall ikke skal stå på innsatsen.

- Vi skal gjøre så godt vi bare kan. Vi kan ikke love at vi klarer å gå hele veien, men det skal ikke stå på viljen. Frem til Oslo kommer vi uansett på et eller annet vis, og vi håper jo virkelig at vi skal klare å gå hele veien, konkluderer de.

STARTER ONSDAG

I samarbeid med NRK vil TA.no vise årets utgave av gåturen minutt for minutt, svetteperle for svetteperle. NRK streamer hele turen direkte via et kamera som er festet til Eirik Haugen.

Såkalt sakte-tv har vist seg å være populært. Og saktere enn dette kan det knapt gjøres.

- Dette blir verdens sakteste tv sier de to muntre herrene.

Disse, helt sikkert, vakre bildene blir tilgjengelig for publikum via både TA.no og Nrk.no.

Sendingen følger guttene helt til de når Kontraskjæret i Oslo cirka klokken 15.00 lørdag ettermiddag.

Underveis kan du i streamen følge vandrernes progresjon via et kart integrert i videobildet, og du kan kommunisere med gutta via Twitter.

MÅLSTREKEN

Vel fremme i Oslo vil de treffe 3500 feststemte Odd-supportere på Kontraskjæret.

- Dersom Ove skulle svikte på de siste metrene så er det helt sikkert en del supportere som vil bære han over målstreken, ler Haugen.

Og avslutningsvis så kan vi jo ta med oss litt fra opplevelsen i år 2000. Dette skrev Ove Mellingen etter at første etappe var godt underveis den gangen:

- Jeg kan fortelle om en triumfferd ut av Skien, en bedre lunsj på Vindfjell-tunet og nå ser vi Steinsholt foran oss, rapporterer en fortsatt strålende opplagt TA-redaktør Ove Mellingen etter å ha lagt første etappe av veien til Ullevaal et pent stykke bak seg.

Vi ønsker den dynamiske duoen lykke til!

Artikkeltags