Artikkelen som er årsaken til reaksjonen fra Røiseland ble publisert i både papir- og nettutgaven i går, og omhandler forfatterne Torgrim Eggen og John Færseth, som har inngående kjennskap og sterke meninger om Røiseland og miljøet rundt henne. I artikkelen kommer forfatterne med kritiske blikk mot dette miljøet.

Les hele artikkelen her: – Disse folkene må vi ta alvorlig

Denne artikkelen har ikke falt i god jord hos Ingunn Røiseland, som nå vil flytte fra Telemark. Da saken ble lagt ut på TAs facebook-side i går, var Røiseland en av dem som la igjen en kommentar.

Slik begynner Røiselands innlegg i kommentarfeltet;

«Jeg må kanskje gratulere deg Ove Mellingen, for nå gjorde du meg så lei meg at jeg endelig vil flytte fra Telemark. Dette var for mye, rett og slett. Og jeg har elsket Telemark og telemarkingene, så jeg er glad for alt jeg har fått dele her...»

RIS OG ROS

Røiseland skal også ha vært i direkte kontakt med sjefredaktør Mellingen for å gi uttrykk for sin misnøye med artikkelen. TA har fått mye skryt for å publisere denne artikken, men andre stiller seg på Røiselands side. I kommentarfeltet har en person varslet at artikkelen fører til at TA-abonnementet nå sies opp.

Redaktør Ove Mellingen har kommet med følgende svar;

«TA mener at ulike syn på en sak skal få komme fram. Vi har fått massivt med kritikk når vi har latt Ingunn Sigurdsdotter Røiseland komme til orde. Og nå får vi massivt med kritikk når vi lar kritikerne komme til orde. Selv tror vi på at en av våre samfunnsmessige oppgaver er å skape rom for ulike syn. Det er beklagelig om det fører til at du sier opp avisen Birgitte, men vi må gjøre det vi mener er rett, i likhet med deg, selv når en eller flere sider misliker dette»

Røiseland avslutter sitt innlegg slik;

«Når Ove Mellingen lar foreningen Skepsis/Human Etisk Forbund slippe til med sine statsbetalte hetsere som i mange år har drevet kampanjer for å ødelegge rykte og økonomi til "sånne som meg", og som prøver alt de kan å knytte meg og andre opp mot antisemittisme eller terrorisme via fullstendig uakademiske og uhederlige virkemidler ene alene for å sverte der hvor det er mulig, kjenner jeg at jeg ikke vil være her, helt enkelt. Og det er sikkert mange glade for. Men jeg vil alltid være den samme, og fortsette dette arbeidet som samvittigheten og hjertet mitt ber meg om å gjøre, men ikke i Telemark.»

Les også: Her kastes Ingunn ut av sitt eget hjem

Les også: Her er Ingunn tilbake i huset hun ble kastet ut av

Les også: – Ruver i konspirasjons-Norge

Les også: - Jeg vil bare være i fred og få være mamma