- Jeg gråter, men det er den beste opplevelsen jeg har hatt

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN/LESBOS: Etter å ha samlet inn penger og klær reiste Sara Louise Langburne fra Skien sist onsdag til den gresk øya Lesbos for å hjelpe syriske flyktninger.

DEL

Sara deltar om frivillig hjelpearbeider og har selv betalt både reise og opphold. Hun var fast bestemt på å reise selv om hun visste at hun kom til å møte mye elendighet.

- Jeg greier bare ikke å bli sittende her hjemme uten å gjøre noe. Jeg blir helt ødelagt innvendig, fortalte 25 år gamle Sara til TA like før avreisen.

LES OGSÅ: Familien forsøkte å stanse henne, men onsdag reiser hun til flyktningene

Etter fem dager på den greske øya er hun enda mer overbevist om at hun har gjort det rette.

- Noen er triste og redde, mens andre flyktninger jubler når de skjønner at de har kommet trygt over, forteller hun. 

LANGE DAGER

Dagene starter allerede klokken 8 på morgenen og i løpet av dagen tar de frivillige imot flere hundre flyktninger. Noen av dem kommer på overfylte båter, mens andre blir sluppet av ute i sjøen og må svømme iland.

- Jeg gråter gjerne litt når jeg ser flyktningene gråter, men kjærligheten i lufta overgår alt, sier Sara.

Sammen med en annen frivillig dekker hun en strekning på 5-7 kilometer strandlinje.  Her deler de frivillige ut vann og mat til flyktningene som kommer. De forsøker også å hjelpe de eldste og sykeste med transport til en camp.

PRATER UT

Hver dag samles de for å snakke om det som har skjedd og for å planlegge hva som skal skje neste dag. Hun forteller at det er kontroll over situasjonen og at det er mye hjelp å få.

Om noen dager reiser hun tilbake til Norge med sterke inntrykk på netthinnen.

- Dette er den beste opplevelsen jeg har hatt, avslutter hun.

Artikkeltags