NÅ: Stenger barnehager

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: 68 barn i Bakken barnehage i Skien må sendes hjem fordi vannet presser kloakken opp. Skotfoss skole, barnehage og SFO er også stengt og barna er sendt hjem.

DEL

Leder for forvaltning, drift og vedlikehold, Trond Øyvind Åmås, sier at Skien kommune vil være føre var og tar ingen sjanser. Svend Andreas Horgen er en av foreldrene som henter barn akkurat nå.

- Tar ingen sjanser

- Vi spiser lunsj ved Eventyrfabrikken og ser på vannet, sier Horgen med døtrene Juliane (2) og Milly (3,5). Åmås opplyser at Stigeråsen skole også melder om kloakktrøbbel og at hans utsendte vurderer om elevene skal sendes hjem.

Leder for drift, Trond Øyvind Åmås, og vaktmester Atle Myhra tok avgjørelsen om å sende barna i Bakken barnehage hjem i formiddag.

- Det er storflom, vannet stiger fortsatt og vi tar ingen sjanser, sier Åmås. Vannet stod helt opp til kanten i toalettene tidligere i dag.

Evakuerer

Ved 12-tiden melder Skotfoss Skole at også disse evakuerer.

Etter det TA erfarer har skolen hele underetasjen full av vann og Barnehagen stenger nå.

- Foreldre og besteforeldre henter fortløpende barna. Brannvesenene og kommune er på plass. Pumper er utplassert og går for fult, fortelles det på stedet til TA.

Artikkeltags