Det forteller Heidi Katrine Solberg til TA, tirsdag kveld. Hun forteller at brua i Tuddalsdalen gjør at hun ikke kommer seg hjem med sine to barn.

Se bildene av trebrua og flommen her

- Jeg liker ikke situasjonen spesielt godt. Jeg ser jo at vannmengden øker, og man blir jo litt redd, forteller hun.

Flommen har ført til at flere veier til bygda Sauland i Hjartdal er stengt, noe som medfører store omkjøringer for å komme seg hjem. For Solberg er det en alternativ rute å benytte seg av, men med en femåring kan det bli utfordrende.

- Da må vi gå over gamlebrua helt oppe ved Ålamoen, men det er ikke like lett med små barn, sier Solberg til TA.

Alene på gården

Mens Solberg er i telefon med TA forteller hun at mannen er alene på gården i Koppervik i Sauland. Han kan melde om økende vannstand, men foreløpig er huset til familien på fire trygg.

- Det ser ut til at vannet går langt innover på jordet. Det er et eldhus der som jeg er redd for, forteller hun og legger til at hun ikke tror vannet vil nå opp til boligen deres.

Hjem til bestemor

Tirsdag kveld må Solberg innlosjere seg i hybelen hos bestemor på ubestemt tid.

- Det ser ikke ut som vi kan dra hjem med det første, for det er uvisst om veien åpner igjen i morgen. Vi må bare følge med på kommunens hjemmeside.

- Jeg skulle ønske det var mulig å slå av en bryter, legger hun til i håp om at nedbøren snart tar slutt.

SE BILDENE:  Slik ser flomsituasjonen ut i Telemark

Omvei til jobb

Tidligere i dag kunne TA melde at skoler og barnehager i Sauland måtte stenges på grunn av nedbøren. Blant dem som var berørt av dette var Solberg og hennes to barn på fem og snart 12 år.

Nå spørs det om hun kommer seg på jobb i morgen.

- Jeg jobber som lærer i Gransherad, så om jeg skal på jobb i morgen må jeg dra til Gvarv, for så å kjørte tilbake til Gransherad. Det blir en lang omvei, avslutter hun.

Holder skolene stengt

Elever og lærere i Hjartdal kommune bes holde seg hjemme onsdag på grunn av flomsituasjonen.

Sauland skole ble stengt klokken 12.30 tirsdag på grunn av usikkerheten de mange stengte veiene rundt om i kommunen medførte. Også Hjartdal oppvekstsenter var stengt. Kommunens kriseteam holder alle skolene i kommunen stengt onsdag til situasjonen avklares.

En brannbil er stasjonert i Sauland av sikkerhetshensyn, fordi utrykningstiden vil bli veldig lang ettersom E 134 er stengt ved Omnesfossen.

Se bildene av trebrua og flommen under:

Bildeserie

Heidi Katrine og barna kommer seg ikke hjem