Gå til sidens hovedinnhold

Fikk stjerneoppdrag

Artikkelen er over 17 år gammel

SKIEN: Før Elton John entrer scenen på lørdag, skal sykepleier og naturterapeut Thøger Malmstrøm fra Skien sørge for at han yter sitt aller beste.

Terapeut Thøger Malmstrøm er blant de få utvalgte som får nærkontakt med Elton John på lørdag, men han lager ikke noe oppstyr av det.

- Selvfølgelig er det et kompliment å bli forespurt, men jeg kommer garantert ikke til å besvime eller å få noe høyere puls når jeg møter ham, sier han med glimt i øyet.

HEMMELIG

I går kveld gikk han tur med hunden Jippi på Bakkestranda. Noen dager i forveien fikk han forespørsel om han kunne være tilgjengelig som popstjernens naturterapeut fra lørdag morgen til konsertens slutt. Det var ikke han som ropte «Jippi» høyest.

- Samboeren min og venninnen hennes ble ganske ivrige, sier han og ler. Vanligvis behandler alle typer mennesker, blant andre lokale fotball- og håndballstjerner, men han har aldri hatt så store stjerner som Elton John i hendene før. Den engelske popstjernen skal visstnok være en aktiv tennisspiller, men om det er idrettsskade som gjør at han trenger terapeut i Langesund, vil ikke Malmstrøm si noe om.

HEMMELIG

- Jeg vet ikke helt hva oppdraget går ut på, ennå. Før jeg møter Elton John, skal jeg treffe manageren hans for å få vite mer om hva jeg skal gjøre. Jeg kommer til å spørre om han har noen alvorlige lidelser eller plager, slik jeg gjør med alle andre. Jeg ble overrasket da jeg ble forespurt. Jeg trodde sånne store stjerner hadde med seg terapeuter på turné, jeg, smiler skiensmannen, som driver med komplementær – og alternativ behandling og ernæringsmedisin. Han har muskel- og skjellettrelaterte smerter som spesialfelt.

- Skal du gi popstjernen kostholdsveiledning?

- Jeg tror ikke det er det oppdraget går ut på. Han kan ta det som en fornærmelse, spøker terapeuten, og legger mer alvorlig til:

- Alternativ og komplementær medisin er mye mer akseptert og brukt i utlandet enn i Norge. Jeg mener vi har bruk for både skolemedisin og alternativ medisin.

MED STOISK RO

Naturterapeuten tar oppgaven med stoisk ro, men er spent på popstjernens lynne. Ifølge både biografier og dokumentarer om ham, skal han være svært så sær.

- Jeg får håpe at han er i godlunet, slik at det blir en positiv erfaring, sier Malmstrøm.

Han er fan av Elton John, og har flere av platene hans i cdhylla. Men han hadde ikke skaffet seg billett til konserten.

- Nå skal selvsagt samboeren min og jeg dit.

- Du sørger vel for å få en autograf?

- Jada, men det beste hadde jo vært om han kunne skrevet noe pent om behandlingen, smiler Malmstrøm, viser frem håndflatene, og smiler:

- Disse hendene kan jo bli mye verdt etterpå.