Gå til sidens hovedinnhold

Festivalsommer'n er i gang

Artikkelen er over 13 år gammel

Med profesjonelle artister og unge talenter i skjønn forening gikk Sluserock av stabelen akkopagnert av steikende kveldssol og høylydte band. Det holdt trolig til publikumsrekord.

Rammen rundt den tredje utgaven av rockefestivalen Sluserock kunne ikke vært bedre. Folk i ulike aldre samlet seg i konsertamfiet ved Lunde slusekro for å høre lokale utøvere så vel som nasjonalt kjente størrelser som Madcon, Alejandro Fuentes, Audrey Horne og Ida Maria, med flere.

Endagsfestivalen, som først og fremst sikter seg inn mot ungdom, er fri for ølkraner, men full av musikk og avslappa stemning.

TRAKK FOLK

Primus motor bak arrangementet, Eva Rismo, så fram til en folksom sommerkveld i går. Omtrent halvveis i programmet kunne hun konstatere at det gikk mot ny publikumsrekord med høyst sannsynlig over 1000 besøkende. Det meste var i rute også rett før konsertstart, meldte Rismo, selv om banda som kom fra Oslo-kanten ble noe forsinket til lydprøva på grunn av en trafikkulykke langs veien.

Programeder Charlotte Thorstvedt kastet litt forsiktig glamour over festivalen, og som makker hadde hun Atle Pettersen fra skiensbandet Illusion. De yngste artistene var først ut i ilden. Mister Sister består av purunge gutter med grepa boogie og rock´n roll på repertoaret. De gjorde det bra under den lokale UKM-mønstringen i år, noe som kvalifiserte til spilletid på Sluserock. Elever fra kulturskolen underholdt publikum med en tenkt Kiss-audition, og popkometen Ida Maria passet på å ta bilder av dem med kameraet sitt. Deretter kom artistene tett. Vinnerne av årets rockekamp i Telemark, Modesty, spilte bredbeint og melodiøs rock som så ut til å falle i smak.

SJARMØR

Det var lagt opp til seks og en halv time med musikk fra scenen, og med en rekke artister i kulissene sier det seg selv at hver enkelt ikke får så mye tid til å profilere seg, men sceneskiftene gikk ganske smertefritt unna, og de musikalske kontrastene var til tider store.

Før det samspilte progmetallbandet Wintergrave fra Porsgrunn sørget for rock av det svarte slaget, sjarmerte en laidback Alejandro Fuentes publikum med en halvtimes langt sett fyllt med sommerlige låter, som ble åpnet med coverlåten «I Won´t Back Down». Fuentes fikk småjentene til å stimle foran scenen, og muligens sjarmerte han noen mødre også. Han var i alle fall et yndet autografobjekt etter konserten.

FLERE YNDLINGER

Mange ventet nok også på nykomlingen Ida Maria Sivertsen fra Nesna som har hatt et hektisk musikkår. Det samme har hip hop-yndlingene i Madcon som gikk på scenen seinere på kvelden, før blant andre erfarne Audrey Horne og Sluserock-gjengangerne i Illusion.

Tinndølene kan for øvrig oppleve Ida Maria på Rjukan rockfestival i kveld. Der spiller for øvrig også gutta i Modesty.