[Flysmart24.no] Det betyr rett og slett at telefonen blir beslaglagt ved ankomst. I en undersøkelse reisearrangøren Airtours har gjort, svarte seks av ti at de kunne tenke seg å dra på ferie uten mobiltelefonen.

– Derfor tror vi at det fins et marked for slike turer siden folk sier de er interessert i et slikt tilbud, sier informasjonssjef hos den svenske reisearrangøren, Stefan Chatzopoulos, til avisen Aftonbladet.

Første tur i høst

Den første reisen går til Kreta i høst. Og det er når reisen starter at alvoret inntrer for kundene: Så snart flyet har landet på den greske ferieøya, blir samtlige mobiltelefoner samlet inn og ikke utlevert igjen før turen er over.

Den som går på veggen og ikke holder ut en tilværelse uten mobil, skal få utlevert utstyret. Men det vil i så fall være stikk i strid med hensikten med turene:

– Det er meningen at hotellet skal være mobilfritt, og da må gjestene forholde seg til det slik det var før mobiltelefonen kom, sier Chatzopoulos.

Kamera i prisen

Og hva skal gjestene gjøre når de vil forevige opplevelser på turen? Da har arrangøren gjort det slik at et polaroid-kamera inngår i prisen for turen.

Arrangøren mener turene i første omgang retter seg mot barnefamilier.

– Mange foreldre er bekymret for barnas mobilbruk. Men jeg tror vi voksne er like store brukere, selv om vi ikke vil erkjenne det. Så denne ferieformen er nok like bra for voksne som den er for barn, sier Chatzopoulos.